Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie la un cunoscut festival internațional. 8 spectatori au decedat, iar mulți alții au ajuns cu răni grave la spital

Tragedie la un cunoscut festival internațional. 8 spectatori au decedat, iar mulți alții au ajuns cu răni grave la spital

O seară de distracție și voie bună a avut consecințe dezastruoase pentru participanții la festivalul Astroworld din Texas. În timpul concertului lui Travis Scott, mulțimea a scăpat de sub control și s-a îmbulzit spre scenă. În starea de panică instaurată, cei mai mulți nu au mai ținut cont de siguranța celor din jur, iar victimele au fost călcate în picioare de-a dreptul.

Festivalul Astroworld a fost un eveniment așteptat cu multă încântare de publicul din America. Cu un număr de peste 50.000 de participanți, care urmau să se distreze pe cinste în cele două zile ale festivalului, totul ar fi trebui să fie un adevărat succes.

Problemele au început să apară în decursul zilei de vineri, 5 noiembrie, în jurul orei 9 seara. Pe scenă era Travis Scott, un rapper foarte iubit și apreciat pe plan internațional. Primele semne de agitație s-au manifestat în spatele publicului, apoi panica a pus stăpânire pe toată lumea. Chiar artistul a solicitat de câteva ori oprirea temporară a concertului, iar urmările au fost teribile.

Din câte au transmis oficialii Astroworld, totul a fost un efect al instaurării panici. Niciunul dintre participanți nu știa cu exactitate ce se întâmplă, însă toți alergau cu disperare spre scena principală. Cu toate că personalul de pază și ambulanțele au încercat să țină sub control situația, mulțimea de oameni nu a mai putut fi controlată.

„Mulțimea a început să se adune spre scena din față, ceea ce a cauzat panică, iar ulterior și câteva răniri. Oamenii au început să pice, să-și piardă conștiința, fapt ce a contribuit la starea de panică.”

300 de răniți și 8 morți

Imediat după ce starea de panică s-a instaurat, spectacolul a fost oprit și ambulanțele s-au deplasat imediat în locația festivalului. Mulți au avut nevoie doar de îngrijiri minore, în timp ce alții nu au fost atât de norocoși. Conform datelor oficiale, 17 persoane au fost transportate de urgență la spital, iar 8 și-au pierdut viața.

În total, nu mai puțin de 300 de persoane au suferit răni în urma nefericitului accident. Din păcate, printre aceștia s-au numărat și minori, care nu au avut abilitățile fizice necesare să se opună oamenilor care se îmbulzeau spre scenă.

Anchetatorii au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauza tragediei, iar Travis Scott urmează să colaboreze cu aceștia. Curând, filmările de la eveniment vor fi disponibile, iar moartea celor 8 victime va fi justificată în fața familiilor îndoliate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: