Redactia.ro
Home » Știri » Traian Băsescu a provocat un accident rutier, apoi s-a predat Poliției. Ce riscă fostul șef de stat

Traian Băsescu a provocat un accident rutier, apoi s-a predat Poliției. Ce riscă fostul șef de stat

GALERIE FOTO (2)Traian Basescu a provocat un accident rutier

Duminică seară, Traian Băsescu a fost implicat într-un accident rutier ușor. Imediat după incident, fostul șef de stat s-a prezentat la sediul Poliției pentru a relata cele întâmplate. Iată în ce împrejurări a avut loc incidentul și ce riscă fostul președinte.

Traian Băsescu a provocat un accident rutier

Fostul președinte a lovit, duminică, o mașină care era parcată, iar după accident a mers direct la sediul Poliției pentru a povesti cum s-a petrecut totul. Înainte de asta, însă, fostul președinte a lăsat un bilețel în parbrizul mașinii lovite, prin care își cerea scuze. „În data de 22.05.2020 în jurul orei 10:15, am lovit oglinda mașinii dumneavoastră care era parcată. Vă mulțumesc și scuze pentru incident.”, a scris Traian Băsescu pe bilețelul lăsat în parbriz.

Bilețul lăsat de Traian Băsescu

Ulterior, el s-a prezentat la sediul Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei pentru a consemna faptul că a lovit o mașină.

Ca urmare a faptei sale, fostul șef de stat a fost testat cu aparatul etilotest. „În data de 22.05.2022, la sediul Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere, s-a prezentat un bărbat, care a declarat că în timpul unei manevre de viraj a lovit cu oglinda autoturismului, oglinda unui alt autovehicul, ce se afla parcat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero”, au spus reprezentanții Poliției.

Ce riscă fostul șef de stat

Potrivit avocatului Adrian Cuculis susține că fostul șef de stat a procedat conform legii, evitând astfel să se aleagă cu permisul suspendat. „El a procedat corect. Dacă nu se ducea să declare accidentul, mai ales că a lovit o maşina parcată, chiar dacă lași nr de telefon şi asigurare ești pasibil de a avea permisul suspendat. El va primi amendă cu siguranță, însă trebuie văzut concret cum s-a petrecut acest accident. Eu cred că undeva la 3 puncte de amendă, deci câteva sute de lei. Nu o să fie pus în situaţia în care să predea permisul pentru că, probabil, a sunat pe cineva imediat care i-a spus să sune imediat la poliție”, a mărturisit avocatul Adrian Cuculis, potrivit Antena3.ro.

Etichete: