Redactia.ro
Home » Știri » Tratamente noi, de ultimă generație, pentru boala Parkinson. Ce pacienți beneficiază gratuit de ele

Tratamente noi, de ultimă generație, pentru boala Parkinson. Ce pacienți beneficiază gratuit de ele

Tratamente noi, de ultimă generaţie, pentru bolnavii de Parkinson. Mai multe tehnologii gratuite sunt folosite medicii din Constanţa.

Tratamente noi pentru bolnavii care suferă de boala Parkinson

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Constanţa vine în sprijinul pacienţilor care suferă de boala Parkinson cu două variante de tratament noi, de ultimă generaţie. Tratamentel sunt gratuite şi le pot asigura o viaţă aproape de normalitate celor care au boala, au informat, vineri, reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de SCJU Constanţa, tratamentul cu apomorfină şi tehnologiile de ultimă generaţie sunt disponibile acum, complet gratuit, şi pentru pacienţii secţiei de Neurologie din cadrul SCJU. Tratamentele sunt folosite de cei mai buni specialişti din Europa.

„Odată cu aprobarea şi disponibilitatea gratuită pentru pacienţi a tratamentului cu apomorfină, precum şi a tehnologiilor de ultimă generaţie (pompa cu triplă combinaţie levodopa/carbidopa/entacapona gel intestinal), putem să afirmăm că noi, ca specialişti în diagnosticarea şi indicaţia tratamentului bolii Parkinson, avem posibilitatea să ne ajutăm pacienţii cu adevărat, acum având opţiunea să le individualizăm tratamentul în funcţie de stadiul bolii şi de simptomele pe care fiecare pacient le îndură în fiecare zi”, a declarat şefa secţiei Neurologie, Any Docu Axelerad, citată în comunicatul trimis de spitalul din Constanța.

Ce implică noile tratamente pentru bolnavii care suferă de Parkinson

Datorită terapiilor infuzionale, diminuarea efectelor bolii poate fi constantă, fapt ce va elimina din peisajul cotidian multe dintre simptomele des întâlnite cum ar fi tremorul, încetineala sau dificultăţile de mers.

Cele două metode noi de tratament necesită fie utilizarea unui dispozitiv transabdominal, permanent montat prin gastrostomie endoscopică percutană, fie introducerea unui ac subţire sub piele, fixat cu un adeziv care să-l menţină în această poziţie.

„Pentru mine şi colegii mei, specialiştii din secţia clinică de Neurologie a Spitalului Judeţean Constanţa, este o mare realizare profesională să fim printre primele clinici din ţară, având deja primele cazuri cu rezultate remarcabile, cu aceste două noi tehnologii”, a mai spus şefa secţiei Neurologie.

Cum ae manifestă boala Parkinson

Boala Parkinson se manifestă prin bradikinezie (mișcări lente, cu amplitudine redusă), tremor, hipertonie (rigiditate musculară), dificultăți în realizarea anumitor activități fizice, precum mersul sau menținerea echilibrului. Odată cu progresia bolii, pacienții pot prezenta și tulburări de vorbire, tulburări de somn și disfuncții cognitive.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: