Redactia.ro
Home » TV » Tratamentul care l-a salvat de la moarte pe soțul Andreei Esca. Care e starea actuală de sănătate a lui Alexandre Eram

Tratamentul care l-a salvat de la moarte pe soțul Andreei Esca. Care e starea actuală de sănătate a lui Alexandre Eram

GALERIE FOTO (4) Andreea Esca și Alexandre Eram

Soțul Andreei Esca s-a îmbolnăvit de coronavirus și mai mult decât atât, el a fost cel care i-a dat virusul inclusiv prezentatoarei TV și fiului lor. În timp ce Andreea Esca și Aris Eram au suferit forme ușoare ale bolii, Alexandre Eram a fost în stare gravă.

Tratamentul care i-a salvat viața soțului Andreei Esca

Soțul Andreei Esca, omul de afaceri Alexandre Eram, a suferit o formă foarte gravă a infecției cu coronavirus, iar el a fost inclusiv internat la terapie intensivă.

Starea lui a fost din ce în ce mai gravă, așa că medicii au decis să este momentul să îi administreze tratament cu plasmă, lucru care s-a dovedit a fi salvator.

”Avem în minte că forma gravă a acestei boli o fac cei care au boli cronice, care au nişte probleme anterioare. Soţul meu, un bărbat de 50 de ani, care nu are nici o boală cronică, care nu fumează, care face sport, duce o viaţă foarte ordonată, a făcut cea mai gravă formă dintre noi trei. Plămânii lui au fost extrem de afectaţi într-un timp extrem de scurt. Organismul a reacţionat violent într-un timp scurt şi foarte repede a ajuns la terapie intensivă. Îmi tot spunea: «Nu mai pot, nu mai pot. Este groaznic! Cred că aşa arată iadul»” , a povestit Andreea Esca.

Ce înseamnă tratamentul cu plasmă

Tratamentul cu plasmă autoimună a început să fie folosit în țara noastră încă din luna aprilie, iar aparatura pentru acest procedeu a fost oferită de o firmă privată.

În țara noastră sunt în total 18 echipamente de plasmafereză, care sunt în spitale și în centrele de transfuzii din țară.

Singura problemă care există în cazul acestui tratament ce s-a dovedit a fi eficient în mai multe țări europene este că românii nu donează.

„Sub 1% dintre foştii pacienţi COVID-19 (0,7%, mai precis) au donat plasmă în ţara noastră, de câteva ori mai puţin, procentual vorbind, decât în ţări precum Austria, Franţa, Italia sau Ungaria. De ce? Pentru că acolo statul se implică, iar la noi nu! În Marea Britanie, de exemplu, ministrul Sănătăţii (care a fost infectat cu noul coronavirus) a donat plasmă convalescentă de 3 ori!”, afirmă Florin Hozoc, directorul firmei care a făcut donaţiile de aparatură.

Tratamentul cu plasmă poate fi făcut doar de anumite persoane și doar în anumite condiții.

Pacientul în cauză trebuie să aibă peste 18 ani, trebuie să sufere de o pneumonie severă și să se afle într-o secţie de Terapie Intensivă dintr-un spital desemnat prin ordin al ministrului Sănătăţii pentru tratamentul pacienţilor COVID-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: