Redactia.ro
Home » Stil de viață » Trebuie să plătești bani la stat dacă îți vinzi bicicleta? Puțini români respectă legea 

Trebuie să plătești bani la stat dacă îți vinzi bicicleta? Puțini români respectă legea 

Trebuie să plătești bani la stat dacă îți vinzi bicicleta? Puțini români respectă legea 

Iată răspunsul la întrebarea de pe buzele multor români care nu știu dacă trebuie să plătească bani la stat dacă își vând bicicleta! Puțini sunt cei care respectă legea.

Trebuie să plătești bani la stat dacă îți vinzi bicicleta?

Potrivit Codului Fiscal din România, în general, vânzarea unei biciclete de către o persoană fizică nu este supusă impozitării. Însă, există anumite condiții care trebuie respectate pentru ca această tranzacție să nu fie impozitată.

Astfel, conform articolului 291 din Codul Fiscal, faptele impozabile în materie de TVA se referă la livrarea de bunuri și prestarea de servicii efectuate în mod independent, în schimbul unei remunerații. Însă, potrivit articolului 292, nu sunt considerate livrări de bunuri în sensul acestei legi, transferurile de proprietate ale bunurilor care se fac cu titlu gratuit sau cu ocazia unei cesiuni de active fixe corporale, precum și vânzările de bunuri efectuate de persoanele fizice, altele decât cele care desfășoară activități economice.

Astfel, dacă o persoană fizică vinde o bicicletă pe care a achiziționat-o pentru uzul propriu personal, fără a fi cumpărat-o în scopul revânzării ulterioare, această tranzacție nu este supusă impozitării cu TVA și nici cu impozit pe venit.

Puțini români respectă legea

În cazul în care persoana fizică a cumpărat bicicleta cu scopul de a o vinde ulterior și realizează o vânzare în mod repetat, atunci aceasta poate fi considerată o activitate economică și poate fi supusă impozitării. În acest caz, persoana fizică este obligată să înregistreze această activitate la autoritatea fiscală competentă, să achite TVA și să declare veniturile obținute din această activitate.

De asemenea, în cazul în care bicicleta este vândută o singură dată, dar aceasta face parte dintr-o colecție sau este de o valoare mare, poate fi supusă impozitării cu impozit pe venit, dacă suma obținută din vânzare depășește valoarea de 22.000 de lei.

Este important de menționat că, dacă bicicleta a fost achiziționată și utilizată în cadrul unei activități economice, atunci tranzacția de vânzare poate fi considerată o livrare de bunuri și va fi supusă impozitării cu TVA și cu impozit pe venit. De regulă, vânzarea unei biciclete de către o persoană fizică nu este supusă impozitării, dar este important să se verifice dacă situația particulară se încadrează sau nu în aceste reguli. În cazul îndoielilor, este recomandat să apleați la un consultant fiscal sau la un avocat specializat în drept fiscal.

 

Sursa foto: cyclelimited.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: