Redactia.ro
Home » Știri » Trebuie să știi asta neapărat! Motivul pentru care să porţi centura în avion pe tot parcursul zborului

Trebuie să știi asta neapărat! Motivul pentru care să porţi centura în avion pe tot parcursul zborului

Locuri de evitat în avion. Nu te așeza niciodată aici, nu ai scăpare în caz de accident!

Purtarea centurii de siguranță în timpul unui zbor este esențială pentru siguranța pasagerilor, indiferent de condițiile de zbor. Un pilot cu 11 ani de experiență, Emma Henderson, care a lucrat pentru Easyjet din 2009 până în 2020, a explicat de ce acest gest simplu poate face diferența în situații neprevăzute.

Turbulențele și impactul lor asupra siguranței pasagerilor

Emma Henderson subliniază că turbulențele pot apărea brusc și fără avertisment, chiar și atunci când vremea pare calmă. Acestea pot fi moderate sau severe și pot cauza mișcări bruște ale avionului. În astfel de situații, purtarea centurii de siguranță ajută la prevenirea accidentărilor cauzate de aceste mișcări neașteptate.

Adevărul fundamental este că o aeronavă este o suprafață dură, iar oamenii sunt moi. Există turbulențe, iar atunci când aeronava se mișcă, dacă nu sunteți fixat în scaunul dumneavoastră, puteți ieși din el. O mișcare bruscă a aeronavei în jos va face ca dumneavoastră să rămâneți în aer până când veți ajunge din urmă aeronava. Și asta înseamnă că riscați să vă răniți dacă nu sunteți legat în scaun”, a declarat Emma Henderson pentru Business Insider.

Această explicație evidențiază cât de rapid pot interveni schimbările de altitudine și cât de periculoase pot fi acestea pentru pasagerii care nu poartă centura de siguranță. Mișcările bruște pot provoca răniri grave, chiar și în lipsa unei coliziuni sau a unui accident major.

Situațiile de urgență și rolul centurii de siguranță

În situații de urgență, cum ar fi o decompresie rapidă a cabinei, centura de siguranță joacă un rol crucial în menținerea pasagerilor în pozițiile lor, prevenind astfel accidentările provocate de impactul cu alte obiecte sau persoane. Emma Henderson a explicat că avioanele sunt echipate cu radar meteo, care poate detecta diferite condiții meteorologice, dar nu poate preveni toate tipurile de turbulențe.

Avioanele sunt echipate cu radar meteo, care arată ce se află în față. Dacă în față este apă, aceasta este redată pe ecran într-o anumită culoare, iar dacă în față este grindină, aceasta este redată într-o altă culoare. Unele dintre sistemele de radar meteorologic de pe aeronavele mai noi pe care le-am operat pot arăta, de asemenea, furtuni și turbulențe. Cu toate acestea, nu este posibil să vezi totul tot timpul”, a adăugat Emma.

Aceste informații arată limitările tehnologiei actuale și subliniază importanța măsurilor de siguranță suplimentare, cum ar fi purtarea centurii de siguranță, care pot preveni accidentările în cazul unor situații neprevăzute.

Incidentul de la Singapore Airlines: un exemplu extrem

Un incident recent care subliniază importanța purtării centurii de siguranță este cel al zborului Londra – Singapore, operat de Singapore Airlines. Avionul Boeing a fost zguduit puternic de turbulențe severe cu o oră și 30 de minute înainte de a ajunge la destinație. Un om a murit și cel puțin 30 de pasageri au fost răniți. Incidentul a demonstrat cât de crucială este purtarea centurii de siguranță pe tot parcursul călătoriei.

După ce avionul a pierdut 1.800 de metri altitudine, piloții au declarat stare de urgență și au decis să aterizeze pe aeroportul din Bangkok, Thailanda. La bord se aflau 211 pasageri și 18 membri ai echipajului, potrivit companiei.

Ceea ce s-a întâmplat cu zborul Londra – Singapore a fost un caz extrem. Este foarte neobișnuit să se întâmple așa ceva. Într-o astfel de călătorie, traversezi zone cu multă mișcare de aer și activitate de furtună. Iar în această perioadă a anului există multă căldură și umiditate în atmosferă”, a explicat Emma Henderson.

Singapore Airlines este considerată una dintre cele mai sigure companii aeriene din lume, cu un singur accident grav înregistrat în anul 2000, când un avion s-a prăbușit în Taiwan, iar 83 de pasageri au murit. Aceste incidente subliniază faptul că, indiferent de standardele de siguranță ale unei companii aeriene, imprevizibilitatea condițiilor de zbor face ca purtarea centurii de siguranță să fie esențială.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: