Redactia.ro
Home » Știri » Trei boli care poti fi date de gol de aspectul palmelor. Simptomele pe care nu ar trebui să le ignori vreodată

Trei boli care poti fi date de gol de aspectul palmelor. Simptomele pe care nu ar trebui să le ignori vreodată

ciroza hepatica

Palmele noastre sunt mai mult decât niște instrumente de lucru sau niște mijloace de exprimare a gesturilor. Ele pot dezvălui semnale importante despre starea noastră de sănătate. Printre numeroasele informații pe care le pot furniza, există semne și indicii care pot sugera prezența unor afecțiuni grave. Una dintre aceste afecțiuni este ciroza, care poate lăsa urme specifice pe palme, alături de alte două boli importante. Să explorăm aceste semne și să înțelegem mai bine cum să le recunoaștem pentru a cere în timp util ajutorul medicilor.

Aspectul palmelor poate trăda boli grave. Simptomele pe care nu trebuie să le ignori

Ciroza hepatică: Ciroza este o afecțiune hepatică gravă care apare ca urmare a leziunilor cronice ale ficatului. De obicei, aceasta se dezvoltă în timp, iar simptomele pot fi destul de subtile în fazele incipiente. Cu toate acestea, palmele pot dezvălui semne care indică prezența cirozei. Unul dintre cele mai distinctive semne este eritemul palmar, care constă în roșeața intensă a palmelor. Acesta este adesea însoțit de apariția unor vase de sânge mărite, denumite telangiectazii, și de creșterea dimensiunii palmelor. În stadiile avansate ale cirozei, pot apărea și semne de icter, ceea ce înseamnă că pielea și ochii devin galbeni.

Diabetul zaharat: Diabetul este o afecțiune metabolică cronică care afectează nivelurile de glucoză din sânge. Cu toate că nu este vizibil direct pe palme, diabetul poate afecta starea pielii. Persoanele cu diabet au un risc crescut de a dezvolta probleme ale pielii, inclusiv uscăciune excesivă, mâncărime și infecții. Aceste simptome pot afecta palmele și degetele, ducând la fisuri și erupții cutanate. În cazuri rare, poate apărea și acanthosis nigricans, o îngroșare și întunecare a pielii care poate afecta în special palmele și degetele.

Boala Crohn: Boala Crohn este o afecțiune inflamatorie a intestinului care poate avea un impact negativ asupra întregului organism. Deși nu se manifestă direct pe palme, această boală poate duce la deficiențe nutriționale și malabsorbție de substanțe esențiale. Aceste deficiențe pot avea un impact asupra aspectului pielii, determinând-o să devină palidă și uscată. Mai mult, pot apărea semne de inflamație, cum ar fi erupții cutanate sau leziuni în jurul unghiilor, cunoscute sub numele de eritem nodos.

Este important de subliniat că aceste semne observate pe palme nu sunt neapărat caracteristice pentru bolile menționate în rândurile de mai sus, iar diagnosticul trebuie stabilit de către medici pe baza mai multor factori, inclusiv analizele de sânge, istoricul medical și simptomele specifice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: