Redactia.ro
Home » Știri » Trei incendii uriașe din Australia s-au unit într-unul singur

Trei incendii uriașe din Australia s-au unit într-unul singur

Trei incendii uriașe din Australia s-au unit într-unul singur. Dimensiunea acestuia este cât a cartierului Manhattan din orașul New York.

Incendiile de vegetație au ajuns pe o sufrafață de 6.000 de hectare. Acestea au ajuns să se unească în regiunea Omeo din statul Victoria. Informațiile au fost făcute publice de Departamentul pentru mediu Gippsland.

În statul vecin, un incendiu produs în regiunea Wollondilly a orașului Sydney este în continuare considerat ”scăpat de sub control”. Incendiile de vegetație au afectat aici o zonă de peste 264.000 de hectare în ultimele luni.

Trei incendii uriașe din Australia s-au unit într-unul singur

Condițiile meteorologice s-au înrăutățit de astăzi. Temperaturile au crescut, iar vântul s-a întețit.

”Astăzi este o zi în care pericolul de incendiu este de la sever la extrem în multe regiuni”, au anunțat meteorologii.

În Canberra s-au înregistrat temperaturi record pentru ultimii 80 de ani, -44 de grade Celsius. Iar, în suburbia Penrith a fost stabilit un record de temperaturi pentru bazinul Sydney, 48,9 grade Celsius.

Premierul Scott Morrison a anunțat că numărul deceselor la nivel național din sezonul actual de incendii, care a început în septembrie, a ajuns la 23.

De asemenea, peste 1500 de case au fost distruse. Morrison a anunțat o convocare fără precedent a rezerviștilor din cadrul armatei, aproximativ 3000 de persoane, pentru a sprijini pompierii, precum și alte resurse, inclusiv o a treia navă echipată echipată pentru dezastre și ajutor umanitar, conform mediafax.ro