Redactia.ro
Home » Știri » Trump acuză Huawei și Hikvision că ar fi deținute și controlate de armata chineză

Trump acuză Huawei și Hikvision că ar fi deținute și controlate de armata chineză

Nu este prima data când apare un un avertisment oficial cu privire la giganții din telecom. In 2018, Cehia a declarat ca Huawei reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, iar Polonia a arestat in 2019 un oficial Huawei. Romanii cumpăra anual peste un milion de telefoane Huawei, adică 20 % din totalul vânzărilor de smartphone-uri.

Trump acuza China de spionaj

Washingtonul a anunțat oficial ca Huawei si Hikvision sunt companii controlate de armata chineza.

Gabriel Cârlig, specialist in securitatea IT, spune ca daca producătorului clujean de textile Jolidon, jucător important pe piața românească de lenjerie și costume de baie, face parte din rândul marilor antreprenori care și-au început businessul în provincie, de unde l-au extins ulterior și în Capitală. După ce a cucerit piața internă, compania din industria textilă a început și extinderea în străinătate, în Italia, Franța și Ungaria.

El știe ce înseamnă sa fii spionat, după ce a dovedit ca o alta companie de smartphone-uri din China trimitea datele lui in Rusia si la Beijing.

„Putem doar sa vedem ca se trimit niște informații, dar nu putem ști ce informații. Cu Xiaomi am putut sa ii deblocam bootloader-ul, am putut sa-mi pun un certificat si sa decriptez comunicația si in felul asta am văzut ca ei trimiteau ce căutam pe browser-ul lor, ce muzica ascultam”, spune Gabriel Cârlig, specialist in securitatea IT.

„Huawei este in momentul de fata unul dintre cei mai puternici lucrători de pe piața de smartphone-uri din Romania. A venit cu smartphone-uri cu configurații tehnice foarte bune, cu specificații tehnice foarte bune, la preturi mai mici fata de cele ale rivalilor”, explica Andrei Seceleanu, jurnalist Ziarul Financiar.

„Nu contează producătorul sau tara, noi oferim încredere firmei care a făcut echipamentul pe care noi îl folosim. Daca avem Apple, ii oferim încredere lui Apple. Daca folosim Android , ii acordam încredere lui Google si așa mai departe”, considera Alexandru Bălan, șef al Diviziei de Cercetare de Vulnerabilități.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini