Redactia.ro
Home » Știri » Utilizatorii TikTok și fanii K-pop ne asigură că au boicotat mitingul lui Trump

Utilizatorii TikTok și fanii K-pop ne asigură că au boicotat mitingul lui Trump

Tinerii admit că s-au înscris cu sutele de mii pe listele de participanți, însă nu s-au prezentat pentru ca locurile rămase libere să lase impresia că meetingul a fost un eșec, scrie elpais.com

Reintrarea în cursa campaniilor electorale a actualului președinte al SUA, Donald Trump, a dat naștere multor așteptări, dat fiind că mitingul a fost primul eveniment electoral organizat după izbucnirea pandemiei Covid. Organizatorii campaniei au anticipat prezența a sute de mii de persoane la mitingul din Tulsa, Oklahoma, astfel încât s-a decis amenajarea scenei în afara complexului inițial, pentru ca mulțimea care s-ar fi aflat în spate să fi putut măcar să își zărească eroul. Însă sâmbăta mitingului a suferit o adevărată lovitură, cel puțin în ceea ce privește numărul de participanți. Sute de adolescenți care folosesc TikTok și sunt fani ai K-pop, muzica coreeană, care adună o mulțime de oameni pe internet, și-au asumat o parte din responsabilitate.

Utilizatorii TikTok și fanii K-pop susțin că au boicotat mitingul lui Trump

Aceștia susțin că s-au înscris cu sutele de mii pe listele de participanți la mitingul lui Trump, însă fără nicio intenție de a lua parte, ci doar pentru a arăta mulțimea de locuri rămase libere, după ce echipa responsabilă pentru campania electorală a celui de-al doilea mandat al actualului președinte a invitat și a oferit posibilitatea înscrierii gratuite la miting prin intermediul smartphone-urilor. Fanii K-pop au făcut ca inițiativa să devină virală, ceea ce s-a transformat într-un trend și pe TikTok, faimoasa rețea de socializare apărută în China, cu milioane de filmulețe ale utilizatorilor care îi îndemnau și pe alții să se înscrie la evenimentul lui Donald Trump.

Luni, pe 15 iunie, președintele campaniei electorale, Brad Parscale, a anunțat într-o postarea pe Twitter că s-au adunat peste un milion de cereri de bilete pentru miting. Însă până sâmbătă, cele 19000 de locuri rămase libere au ieșit în evidență, iar organizatorii au decis ca în contextul numărului scăzut de participanți, Trump și vicepreședintele Mike Pence nu vor mai urca pe scena inițial amenajată în afară complexului pentru a fi văzuți și de mulțimea de oameni despre care s-a preconizat că va fi rămas fără bilete, conform elpais.com.

Responsabilii pentru campania lui Donald Trump au pus acest dezamăgitor și rușinos mic număr de participanți pe seama presupușilor manifestanți contra președintelui, care ar fi intenționat să oprească adevărații susținători să ajungă la miting. S-au aranjat multe proteste în legătură cu acțiunile antirasiste din SUA după moartea afro-americanului George Floyd în urmă cu o lună din vina poliției. Însă jurnaliștii care au scris despre eveniment au raportat că protestele au fost puține și rare și, în orice caz, nu îndeajuns de puternice pentru a fi reușit să oprească oamenii care ar fi dorit să participe la miting.

Însuși Parscale, președintele campaniei electorale, a emis duminică o comunicare prin care nega orice posibilă influență a mobilizării tinerilor pe rețelele de socializare privind prezența la eveniment. ,,Stângiștii și trollii de pe internet care își proclamă victoria, crezând că au afectat prezența la miting, nu au habar despre ce vorbesc și cum funcționează mitingurile noastre’’, a explicat acesta. ,,Ne asigurăm constant că eliminăm numerele de telefon false, precum am făcut și cu zeci de mii de numere de telefon care au fost folosite pentru înscrierea la mitingul din Tulsa, pentru a ști numărul posibil de participanți la evenimente.’’

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: