Redactia.ro
Home » Știri » Care este relația dintre Elon Musk și Donald Trump. Ce spune președintele SUA despre SpaceX

Care este relația dintre Elon Musk și Donald Trump. Ce spune președintele SUA despre SpaceX

Donald Trump

Donald Trump are un motiv important să fie mândru că e președintele Statelor Unite ale Americii. Prima misiune în cosmos cu echipaj uman care pleacă de pe teritoriul american, după o pauză de câțiva ani, a fost un succes.

Capsula Crew Dragon cu doi astronauți americani la bord, propulsată de racheta Falcon 9, produsă de compania miliardarului Elon Musk, a ajuns după 19 ore la Stația Spațială Internațională.

La bordul rachetei au urcat astronauții Bob Behnken, de 48 de ani, și Doug Hurley, de 53 de ani, ambii fiind implicați încă de la început în testarea capsulei Crew Dragon.

Ei sunt primii astronauți din ultimul deceniu care au plecat în spațiu decolând de pe pământ american. Misiunea lor va dura între una și patru luni.

Apoi va aterizat în largul coastei Floridei, folosind 4 parașute pentru a-și încetini coborârea spre Oceanul Atlantic, și va fi recuperată de Nava de recuperare a Space X, Go Navigator, potrivit Mediafax.

Este primul zbor pe orbită efectuat de o companie privată. Nava celor doi astrounați ai NASA este construită de compania Space X. NASA și Space X resprezintă un parteneriat unic fiind pentru prima oară când Agenția Spațială folosește o companie privată și capsula sa.

Elon Musk, felicitat de două ori de președintele său

Donald Trump l-a felicitat de două ori pe Elon Musk pentru succesul misiunii Space X. „Încă o dată, cu mândrie, am lansat astronauți americani la bordul unei rachete americane chiar de aici, de pe tărâm american.

În timp ce inaugurăm o nouă eră a călătoriilor spațiale cu echipaj uman, ni se reamintește că America depășește mereu mari provocări.

Națiunea noastră este binecuvântată, sunt rezerve nelimitate de talent, tenacitate și hotărâre”, i-a transmis Donald Trump. „Elon Musk, felicitări, felicitări, Elon.”, a declarat liderul de la Casă albă.

În acel moment, Elon Musk s-a ridicat de pe scaun, s-a înclinat către Donald Tump, apoi s-a întors către audiență și a făcut o reverență, în aplauzele mulțimii.

Președintele american Donald Trump și-a continuat apoi discursul, făcând o legătură între expedițiile către Marte și producția de arme. „Am reușit să creăm ceva ce toată lumea invidiază, iar în curând vom ajunge pe Marte și în curând vom avea cele mai grozave arme imaginate vreodată în istorie!

Am văzut deja proiectele și nu îmi vine să cred. Statele Unite și-au reluat locul prestigios de lider al lumii. Cum s-a spus des, nu poți să fii numărul unu pe Pământ, dacă ești numărul doi în spațiu.

Dumnezeu să ne binecuvânteze astronauții curajoși, care se avântă acum pe cer. Dumnezeu să binecuvânteze bărbații și femeile de la NASA. Dumnezeu să binecuvânteze America!”, a încheiat Trump.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: