Redactia.ro
Home » Știri » Donald Trump vrea să închidă rețelele sociale, după ce a fost cenzurat pe Twitter

Donald Trump vrea să închidă rețelele sociale, după ce a fost cenzurat pe Twitter

Donald Trump

Marţi, Twitter a marcat două postări ale preşedintelui Donald Trump cu un link care le transmite cititorilor să verifice informaţiile din surse sigure şi îi trimite la o pagină cu astfel de informaţii.

Preşedintele american a reacționat agresiv a doua zi și a amenințat că va închide rețelele de socializare. În opinia președintelui SUA, gestul de aparentă cenzură trădează faptul că rețeaua de socializare ”se amestecă” în alegerile prezidențiale din SUA.

„Twitter se amestecă în alegerile prezidenţiale din 2020”, a scris liderul de la Casa albă pe reţeaua sa socială favorită, unde are 80,3 milioane de urmăritori și aproximativ 52.000 de tweet-uri. „Twitter este chiar pe punctul de a restricţiona libertatea de exprimare iar eu în calitate de preşedinte nu îi voi lăsa să facă asta”, a ameninţat el.

„Republicanii au sentimentul că platformele de reţele sociale cenzurează total vocile conservatoare. Le vom reglementa sever sau le vom închide, pentru a nu permite ca un astfel de lucru să se producă”, a scris liderul de la Casa Albă pe Twitter. Trump şi-a reiterat astfel acuzaţiile mai vechi că reţelele sociale sunt părtinitoare politic, fără a aduce dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale.

De ce l-a cenzurat Twitter pe Donald Trump

Platforma Twitter a adăugat marţi menţiunea „verificaţi faptele” la două mesaje ale preşedintelui american, care susţinea că votul prin corespondenţă este substanţial „fraudulos”, potrivit Agerpres.

„Nu este nicio şansă (ZERO!) ca votul prin corespondenţă să fie orice altceva decât fraudat substanţial. Cutiile poştale vor fi jefuite, iar voturile vor fi falsificate”, a scris Donald Trump pe Twitter. Postarea a fost marcată cu un buton marcat „Aici, informaţii reale despre votul prin corespondenţă” care trimit cititorii spre o pagină care detaliază informaţiile false propagate de Trump.

Este prima oară de la momentul în care Twitter a implementat acest sistem, când postările preşedintelui american sunt marcat ca fiind înşelătoare sau conţinând informaţie falsă. Sistemul a fost implementat pe perioada pandemiei pentru a limita diseminarea de informaţii false.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: