Redactia.ro
Home » Homepage » Ce tratament controversat anti-Covid-19 propune Donald Trump. Lumea medicală a rămas șocată

Ce tratament controversat anti-Covid-19 propune Donald Trump. Lumea medicală a rămas șocată

donald trump

Donald Trump a şocat lumea medicală după ce ar vrea ca oamenii de ştiinţă să verifice dacă infecţia provocată de noul coronavirus (COVID-19) poate fi tratată cu ajutorul injecţiilor cu dezinfectant, transmite BBC.

Mai mult, liderul de la Casa Albă a propus ca pacienţii infectaţi cu COVID-19 să fie iradiaţi cu raze ultraviolete. Ideea preşedintelui american a fost, însă, respinsă de un reprezentant al sistemului medical.

Un oficial al administraţiei Trump a prezentat rezultatele unui studiu guvernamental conform căruia virusul SARS-CoV-2 ar fi putea fi răpus mai rapid în cazul expunerii la lumina soarelui şi la căldură. De asemenea, cercetarea mai relevă faptul că dezinfectantul ar putea anihila virusul prezent în salivă în cinci minute. Oamenii de ştiinţă cred că alcoolul izopropilic ar avea un efect şi mai rapid.

Deși s-a menționat că cercetarea ar trebui tratată cu precauție, Donald Trump a sugerat că studiul continuă în acest sens. „Deci, să zicem că iradiem corpul cu o cantitate uriaşă de raze ultaviolete sau cu o lumină puternică. (…) şi cred că aţi spus că nu a fost verificat, dar urmează să testaţi. Sună interesant”, i-a spus Donald Trump medicului Deborah Birx, un oficial de la Casa Albă responsabil cu gestionarea crizei COVID-19.

Bill Bryan, responsabil pentru ştiinţă şi tehnologie în Departamentul de Securitate Internă, a prezentat câteva date din acest studiu efectuat la National Biodefence Analysis and Countermeasurese Center, potrivit căruia noul coronavirus este distrus în doar două minute în condiţii estivale faţă de 18 ore în zilele fără soare.

Donald Trump a reacţionat, după ce a aflat rezultatele studiului. „Deci, înţeleg că dezinfectantul omoară virusul într-un minut. Un singur minut. Există vreo modalitate prin care putem face asta, printr-o injecţie sau ceva asemănător unei curăţări? Ar fi interesant de aflat”, a spus președintele american.

Medicii, îngroziți de declarațiile președintelui Trump

Medicii au avertizat că ideea președintelui ar putea avea rezultate fatale. „Această idee de a injecta sau ingera orice tip de produs de curățare în organism este iresponsabilă și este periculoasă. Este o metodă obișnuită pe care oamenii o folosesc atunci când vor să se omoare singuri”, a declarat un medic din SUA.

Kashif Mahmood, medic din Charleston, Virginia de Vest, a spus: „Ca medic, nu pot recomanda injectarea dezinfectantului în plămâni sau utilizarea radiațiilor UV din interiorul corpului pentru a trata Covid-19. Nu țineți seama de sfaturile medicale ale președintelui Trump”.

Medicii avertizează că și inhalarea aburilor proveniți de la înălbitor poate provoca probleme de sănătate grave. „Este un concept total ridicol.” Donald Trump a prezentat anterior un medicament pentru malarie, hidroxiclorochinina, ca un posibil tratament pentru Covid-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: