Redactia.ro
Home » Știri » Gigantul tehnologic care va permite munca de acasă permanent

Gigantul tehnologic care va permite munca de acasă permanent

Twitter

Twitter a anunțat că le va permite angajaților săi să lucreze de acasă pentru totdeauna. Decizia îi aparține lui Jack Dorsey, CEO-ul companiei tech. Purtătorul de cuvânt al companiei a confirmat decizia, precizând că „Twitter a fost printre primele companii care au adoptat modelul de work-from-home” ca urmare a crizei coronavirusului.

„Am răspuns rapid crizei și le-am permis angajaților noștri să lucreze de acasă, având în vedere angajamentul nostru față de descentralizare și sprijinirea unei forțe de muncă cu capacitatea de a lucra de oriunde. În ultimele luni am doviedit că acest mod de lucru poate funcționa. Dacă angajații noștri se află într-un rol care le permite munca de acasă și vor să facă asta mereu, vom face acest lucru să se întâmple”, au comunicat reprezentanții rețelei sociale.

Twitter și-a încurajat angajații să lucreze de acasă

Twitter și-a încurajat angajații să lucreze de acasă începând cu data de 2 martie și i-a mandatat să facă acest lucru începând cu 11 martie. Angajații care preferă să lucreze de la distanță pot face acest lucru pe o perioadă pe termen nelimitat. Cei care vor să se întoarcă la birouri vor trebui să aștepte cel puțin până în septembrie. „Nici deschiderea birourilor nu va fi instantă, iar întoarcerea la lucru nu va însemna că vom reveni la cum erau lucrurile înainte. Va fi o deschideră atentă, vigilentă și graduală”, au concluzionat reprezentanții Twitter.

Twitter a suspendat aproape toate călătoriile de afaceri ale angajaților și toate evenimentele sale care implică participare fizică până în 2021. De asemenea, le oferă angajaților alocații pentru a-și cumpăra produse de birotică pentru casă, inclusiv birouri și scaune de birou. Schimbarea vine pe măsură ce companiile din industria tehnologică analizează cum să-și administreze birourile în următoarele luni. Google și Facebook și-au extins măsurile de muncă la domiciliu până în 2021, iar Amazon până cel tâziu la începutul lunii octombrie.

Munca de acasă, mai productivă

Studiile arată că poţi fi mai productiv lucrând de acasă. Potrivit wedohr.ro, Airtasker a vorbit cu 1,004 de angajaţi full-time despre stilul lor de muncă, iar mai mult de jumătate au răspuns că lucrează de acasă majoritatea timpului.

Studiul a arătat  că angajaţii remote aveau în medie 22 de minute de pauză în timpul zilei vs. 18 minute pe care şi le luau cei care lucrau din birou. Pe de altă parte, dacă angajaţii care lucrau din birou aveau 37 de minute zilnice în care nu lucrau (excluzând pauzele de prânz), cei care lucrau remote erau mult mai productiv, având doar 27 de minute de pauză. Mai mult decât atât, angajaţii remote lucrau de 1,4 ori mai mult decât ceilalţi în fiecare lună şi aveau 16.8 mai multe zile lucrate în fiecare an

De asemenea, angajaţii remote economiseau anual peste 4,500 de dolari pe transport şi reuşeau să aibă un stil de viaţă sănătos cu minimum 25 de minute în plus pentru activităţile fizice în fiecare săptămână. Mai mult, aveau un stil de viaţă echilibrat – doar 29% dintre ei au declarat că încă se chinuie să obţină acest echilibru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: