Redactia.ro
Home » Știri » Ce este misiunea spațială Space X și ce se va întâmpla în timpul ei. Este un moment istoric

Ce este misiunea spațială Space X și ce se va întâmpla în timpul ei. Este un moment istoric

Ce este nisiunea spațială SpaceX

SpaceX este o companie care își propune să ducă în siguranță turiști în spațiu și să colonizeze planeta Marte. Joi are loc ultima etapă pe care întreprinderea lui Elon Musk trebuie să o bifeze pentru a putea duce oameni în afara Terrei.

Ce este, mai exact, misiunea spațială SpaceX și ce are loc în timpul ei

Este vorba despre călătoria DEMO-2, al cărei scop este de a dovedi că compania condusă și înființată de Elon Musk are capacitatea de a transfera astronauți către Stația Spațială Internațională în completă siguranță. Dacă această etapă se va desfășura fără peripeții, iar cei doi astronauți vor fi în siguranță, SpaceX poate începe demersurile pentru a duce oameni obișnuiți în afara planetei noastre.

Cei doi curajoși care vor efectua misiunea DEMO-2 sunt Bob Behnken şi Doug Hurley. Ambii sunt foarte experimentați, fiind angajați la NASA și mai mult decât atât, sunt calificați pentru această sarcină pentru că au fost implicați de la început în testarea capsulei Crew Dragon, cea cu care se va face călătoria din seara zilei de joi.

Bob Behnken a fost inginer de testare a zborurilor cu Forțele Aeriene Americane și apoi a devenit angajat NASA. El a petrecut peste 29 de zile în spațiu.

La fel, Doug Hurley a fost pilot de luptă în Marina SUA și a participat la ultimul zbor al navei spațiale Atlantis, în 2011.

Misiunea spațială SpaceX este un moment istoric, plin de premiere

Această misiune la care vor participa cei doi astronauți este una plină de premiere. Astfel, este prima dată când o companie privată trimite oameni în spațiu. Compania lui Elon Musk rămâne, așadar, în istorie pentru că a bifat această categorie.

Totodată, este pentru prima dată în ultimul deceniu când niște astronauți pleacă în spațiu cu decolare de pe pământ american. Capsula Crew Dragon va pleca de pe Pământ joi seara, în jurul orei 19:30, ora României.

Misiunea celor doi astronauți va dura între o lună și patru luni. Potrivit NASA, durata acesteia depinde de momentul în care următorul echipaj comercial se va putea deplasa spre Stația Spațială Internațională.

Etichete: