Redactia.ro
Home » Știri » Trupul neînsuflețit al actriței Tamara Buciuceanu va fi depus joi la Teatrul Bulandra

Trupul neînsuflețit al actriței Tamara Buciuceanu va fi depus joi la Teatrul Bulandra

Trupul neînsuflețit al actriței Tamara Buciuceanu va fi depus joi la Teatrul Bulandra

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Tamara Buciuceanu va fi depus joi la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra din București. Actrița s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani.

Trupul neînsuflețit al actriței Tamara Buciuceanu va fi depus joi la Teatrul Bulandra

Potrivit reprezentanților teatrului Bulandra, trupul neînsuflețit al actriței Tamara Buciuceanu-Botez va fi depus joi la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra din Capitală. Acețtia au declarat că în curând vor fi făcute publice și alte vești.

Tamara Buciuceanu a murit marți, 15 octombrie la vârsta de 90 de ani. Actrița se afla internată în spitalul Elias din Capitală încă de la începutul lunii octombrie. Marea actriță a fost internată pe fondul unor probleme cardiace, iar în ultimele zile, starea acesteia se agravase.

Peste 65 de ani de activitate pe scenele de teatru

Tamara Buciuceanu Botez s-a născut pe 10 august 1929, la Tighina. După câțiva ani a început să frecventeze cursurile Institutului de Teatru Vasile Alecsandri din Iași, între anii 1948-1951. În cel de-al patrulea an de studii, s-a transferat în Capitală, la Insitutul de Artă teatrală și Cinematografică.

În anul 1962, actrița se căsătorește cu medicul anestezist Alexandru Botez, care a decedat în 1996. Tamara Buciuceanu va rămâne o emblemă pentru teatrul românesc. Acesta a jucat în peste 25 de filme, a interpretat roluri pe scenele marilor teatre din București. Tamara Buciuceanu este cea care i-a dat glas personajului Coana Chirița pe scena Teatrului Național din Iași.

Multă lume o cunoaște pe Tamara Buciuceanu din filmul vestit Liceeni, unde o joacă pe profesoara de matematică Isoscel. Regretata actriță a primit 20 de premii de interpretare, iar în 2013 a fost lansat volumul „Tamara Buciuceanu. O viață închinată scenei”.

În ultimele clipe de viață, actrița spera să își revină și să se întoarcă acasă pentru a fi alături de cei dragi. Din păcate, actrița s-a stins la scurt timp.

Citeste si:O nouă tragedie pentru teatrul românesc, la o zi după moartea Tamarei Buciuceanu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: