Redactia.ro
Home » Stil de viață » „Soțul meu a cumpărat bilete la clasa întâi pentru el și mama lui, lăsându-mă pe mine și copiii la clasa economică ” Ce lecție i-a dat femeia

„Soțul meu a cumpărat bilete la clasa întâi pentru el și mama lui, lăsându-mă pe mine și copiii la clasa economică ” Ce lecție i-a dat femeia

Soțul meu, un om răsfățat, a rezervat bilete la clasa întâi pentru el și mama lui, lăsându-mă pe mine și copiii la clasa economică. Dar nu aveam de gând să accept situația fără să fac ceva. I-am transformat călătoria „de lux” într-o lecție plină de turbulențe, una pe care nu o va uita prea curând.

Eu sunt Sophie, și permiteți-mi să vă spun despre soțul meu, Clark. Știți genul acela de om muncitor până la epuizare, care pare să creadă că jobul său este centrul universului? Nu mă înțelegeți greșit, înțeleg cât de stresant poate fi, dar, serios, și să fii mamă nu e tocmai o vacanță la spa. Oricum, Clark a făcut-o lată de data asta. Sunteți pregătiți pentru asta?

Ei bine, ne pregăteam să mergem să vizităm familia lui de sărbători luna trecută. Scopul era să ne relaxăm, să ne conectăm ca familie și să le oferim copiilor niște amintiri plăcute. Sună simplu, nu? Clark s-a oferit să rezerve biletele, iar eu m-am gândit: „Groaznic, un lucru mai puțin de care trebuie să mă ocup.”

Dar, oh, cât de naivă am fost.

„Clark, dragule, unde ne sunt locurile?” am întrebat, jonglând cu bebelușul nostru pe un șold și cu geanta cu scutece pe celălalt. Aeroportul era un labirint de familii stresate și oameni de afaceri grăbiți să ajungă la poartă.

Clark, soțul meu de opt ani, era ocupat să tasteze pe telefon. „Oh, despre asta…” a mormăit el, fără să ridice privirea.

Am simțit cum un nod începea să mi se formeze în stomac. „Ce vrei să spui, ‘despre asta’?”

În cele din urmă, și-a băgat telefonul în buzunar și mi-a aruncat acel zâmbet vinovat pe care îl detest.

„Ei bine, am reușit să obțin un upgrade pentru mine și mama la clasa întâi. Știi cum e cu zborurile lungi pentru ea, iar eu chiar am nevoie de puțină odihnă de la muncă…”

Un upgrade doar pentru ei doi? Am stat și l-am privit, așteptând punchline-ul. Nu a venit.

„Deci, să înțeleg bine,” am spus eu printre dinți. „Tu și mama ta stați la clasa întâi, iar eu rămân la clasa economică cu amândoi copiii?”

Clark a avut tupeul să ridice din umeri. Nervii acestui om. Uff.

„Hai, nu face o dramă din asta! Sunt doar câteva ore, Soph. O să fie bine.”

Ca și cum ar fi fost regizată, mama lui Nadia a apărut, cu bagajele ei de lux după ea. „Oh, Clark! Aici ești. Suntem gata pentru zborul nostru de lux?”

A zâmbit ca și cum ar fi câștigat o medalie olimpică și jur că aș fi putut să mă topesc sub privirea ei.

I-am privit cum se îndreaptă relaxați spre salonul de clasa întâi, lăsându-mă cu doi copii iritați și cu o dorință tot mai mare de răzbunare.

„O să fie luxos, da,” am mormăit eu, un plan perfid încolțind în mintea mea. „Doar așteaptă.”

Când ne-am urcat în avion, nu am putut să nu observ diferența cruntă dintre clasa întâi și clasa economică. Clark și Nadia sorbeau deja din șampanie, în timp ce eu mă chinuiam să potrivesc bagajul de mână în compartimentul de deasupra.

„Mami, vreau să stau cu tati!” s-a plâns fetița noastră de cinci ani.

Am forțat un zâmbet. „Nu de data asta, iubito. Tati și bunica stau într-o parte specială a avionului.”

„De ce nu putem sta și noi acolo?”

„Pentru că tati este un fel special de nesuferit.”

„Ce ai zis, mami?”

„Nimic, iubito. Hai să te așezăm cu centura.”

În timp ce îi puneam pe copii în siguranță, l-am surprins pe Clark relaxându-se în scaunul său spațios, arătând mult prea mulțumit de sine. Atunci mi-am amintit că aveam portofelul lui. Da! Și iată cum!

Când ne-am apropiat de controlul de securitate mai devreme, am rămas discret în urmă. În timp ce Clark și Nadia erau absorbiți într-o conversație, am strecurat mâna în bagajul lui. Am localizat rapid portofelul, l-am băgat în geanta mea și am reluat locul în linie ca și cum NIMIC nu s-ar fi întâmplat. Deșteaptă, nu-i așa? Știu, știu!

Bun, să revenim la ce povesteam. Un zâmbet răutăcios mi s-a întins pe față în timp ce îl priveam pe Clark. Zborul acesta urma să devină mult mai interesant.

După două ore de zbor, copiii mei dormeau, iar eu mă bucuram de liniște și pace. Atunci am văzut cum stewardesa se apropia de clasa întâi cu o tavă de mese gourmet. Mmmm!

Era ca și cum priveam un câine lăcrimând în fața unei fripturi suculente, în timp ce eu rămăsesem cu niște covrigei de avion.

L-am urmărit pe Clark cum comanda cele mai scumpe preparate din meniu, împreună cu băuturi fine, răsfățându-se cu fiecare lux disponibil.

„Doriți ceva de la căruciorul de gustări, doamnă?” m-a întrebat o altă stewardesă.

Am zâmbit. „Doar apă, vă rog. Și poate niște popcorn. Am impresia că urmează să privesc un adevărat spectacol.”

Stewardesa a părut confuză, dar a fost de acord.

Exact așa cum mă așteptam, după aproximativ treizeci de minute, l-am văzut pe Clark căutând frenetic prin buzunare. Culoarea i-a dispărut din față când a realizat că îi lipsește portofelul.

Nu am auzit ce se spunea, dar limbajul corpului lui îmi spunea totul. Stewardesa stătea ferm, cu mâna întinsă, așteptând plata.

Clark gesticula frenetic, vocea lui ridicându-se suficient încât să prind câteva fragmente.

„Dar sunt sigur că l-am avut… Nu putem… O să plătesc când aterizăm!”

M-am lăsat pe spate, ronțăind din popcorn. Divertismentul de la bord nu avea nimic de-a face cu asta. Dumnezeule, asta era epic!

În cele din urmă, momentul pe care îl așteptam a sosit. Clark, arătând ca un elev certat, s-a îndreptat spre clasa economică. Spre mine!

„Soph,” a șoptit el urgent, ghemuit lângă scaunul meu. „Nu-mi găsesc portofelul. Te rog, spune-mi că ai niște bani.”

Am afișat cea mai îngrijorată expresie. „Oh, nu! E groaznic, dragule. Cât îți trebuie?”

A tresărit. „Uh, cam 1500 de dolari?”

Aproape că m-am înecat cu apa. „O mie cinci sute de dolari? Ce ai comandat? O balenă albastră?”

„Nu contează,” a șuierat el, uitându-se nervos înapoi spre clasa întâi. „Ai sau nu?”

Am făcut spectacol căutând prin geantă. „Să vedem… am cam 200 de dolari. Ajută cu ceva?”

Privirea disperată de pe fața lui era de neprețuit. „E mai bine decât nimic, presupun. Mulțumesc.”

În timp ce se întorcea, am strigat dulce: „Hei, mama ta nu are un card de credit? Sunt sigură că ar fi încântată să te ajute!”

Culoarea i-a dispărut din nou din față când a realizat că trebuie să o roage pe mama lui să-l scoată din încurcătură. Aceasta era răzbunarea perfectă.

Restul zborului a fost delicioasă de stânjenitor. Clark și Nadia au stat în tăcere, iar experiența lor de la clasa întâi a fost complet ruinată. Între timp, eu m-am bucurat de scaunul meu de la clasa economică cu o satisfacție nou-descoperită.

Când am aterizat, Clark avea o față acră ca o lămâie. Nadia dispăruse, probabil pentru a evita privirea lui furioasă.

În timp ce ne îndreptam spre ieșirea din aeroport, m-am simțit încântată. Lecția fusese predată!

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect