Redactia.ro
Home » Știri » Tudor Chirilă, piesă fără trupa Vama. Care este mesajul melodiei „E și treaba mea”, care are videoclipul realizat cu filmări de la fani

Tudor Chirilă, piesă fără trupa Vama. Care este mesajul melodiei „E și treaba mea”, care are videoclipul realizat cu filmări de la fani

Tudor Chirilă

Tudor Chirilă a lansat piesa „E și treaba mea”. Este prima melodie pe care cântărețul o lansează sub numele său și e publicată pe canalul său pe YouTube. Până în acest moment, Chirilă nu a precizat de ce piesa nu este interpretată de întreaga trupă, dar putem bănui că pandemia nu le-a permis o reuniune. Astfel, Tudor Chirilă a preferat să lanseze piesa în varianta simplă, creată tot alături de colegii din trupă.

Care este mesajul melodiei „E și treaba mea”, lansată de Tudor Chirilă

Tudor Chirilă a lansat o melodie de izolare. Înainte de a produce videoclipul, artistul a cerut ajutorul fanilor pe Instagram și Facebook. El i-a rugat să se filmeze, împreună pe cei care sunt cu partenerii în izolare și, la ferestre, cei care sunt singuri. Apoi, imaginile au fost montate într-un videoclip în care apare și Tudor Chirilă alături de iubita sa.

„Experiența de a produce un cântec la distanță e dificilă. Comunicarea anevoioasă, practic nu lucrezi niciun moment împreună. Și totuși, ascultând cântecul mi se pare că nu e vreo diferență semnificativă. Doar că mi-a lipsit vorbăria din sala de repetiție, contrele pe câte o idee, interminabilele învârteli în jurul cozii vreunei măsuri, drumul către casă cu câte o bucată din cântec în boxele mașinii. Așa am fost sterili. Aseptici.

Da, muzica e o ciorbă de popotă în care e bine să te scufunzi ca să scoți ceva din ea. E o hală iluminată bolnav unde se taie hălci de carne cu cuțite lungi și se spală podelele cu furtunul, iar când se stinge lumina se mai aude un scârțâit macabru de inel care freacă o transversală lungă din fier cojit. Mai târziu devine o bucătărie emancipată unde gramajele sunt fine, tottul se joacă pe cartea unui echilibru nevăzut între ingrediente. Muzica are miros, gust, pH, în facerea ei. Are placentă și cordon ombilical. Distanța ucide toate astea. Ar trebui s-o știm de când ne naștem, momentul ăla care e cea mai mare ruptură pe care o vom trăi vreodată (în afară poate de moarte), dar pe care o uităm. E uimitor că ne-a ieșit cântecul ăsta. Dar nu vom avea prea multe amintiri cu procesul. Vizionare plăcută!”, a scris Tudor Chirilă, pe pagina sa de Facebook.

Nu este primul videoclip realizat de Chirilă cu ajutorul fanilor. Melodia „Să dansăm“ a trupei Vama, are clipul făcut tot dintr-un montaj de filmulețe trimise de urmăritori.

Tudor Chirilă, un artist tot mai vocal

Cântărețul a devenit din ce în ce mai popular, nu doar datorită melodiilor și apariției la Vocea României, ci pentru că el însuși a devenit o voce a cetățenilor. De altfel, și noua melodie „E şi treaba mea“, cu muzica şi versurile compuse de artist, este un mesaj social!

„Înainte de izolare aveam scris acest cântec într-o formă simplă – chitară şi voce. Apoi m-am întâlnit cu Prepe, colegul meu de la bas din Vama, şi am lucrat o primă versiune. După care a venit izolarea şi primele două săptămâni am fost descumpănit. Când mi-am revenit un pic, am reascultat şi am încercat să fac o baladă de dragoste, dar nu mi-a ieşit decât în măsura în care ne gândim la dragostea de oameni. Lecţia pe care o învăţ zilele astea este că nu merge la nesfârşit pe cont propriu, că solidaritatea e necesară cumva ca formă de luptă cu tot ce ne ţine în loc ca societate“, a mărturisit Tudor Chirilă despre noua piesă.

Tudor Chirilă a criticat dur medicii, în urmă cu ceva timp.

„Mă întreb unde au fost medicii în halate albe după «Colectiv»? Când această țară s-a dovedit a fi incompetentă față de sistemul ei sanitar, de ce au tăcut medicii în halate albe? De ce n-au spus că nu există de niciunele? De ce, nici după ce s-a dezvăluit mizeria din spitale, medicii n-au tras la răspundere factorul politic pentru lipsa măsurilor care să-i pună în situația de a putea să-și facă meseria într-un mod decent?”, a spus fostul jurat al emisiunii Vocea României, pe Facebook.

Solistul a făcut, astfel, un apel către cadrele medicale. pe care le-a îndemnat să vorbească și să spună adevărul cu privire la situația reală care există în spitalele din România.

„Fac apel la toate spitalele să spună, în al doisprezecelea ceas, care este adevărul, cât pot face și mai ales ce nu pot face. Asta ca cetățean român, care stă acasă în timp ce mulți alți români stau pe străzi. Se pare că la noi e un pic invers. Când ar trebui să fim pe străzi, stăm în casă, iar când ar trebui să fim în casă, stăm pe străzi”

, a mai precizat artistul în vârstă de 45 de ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: