Redactia.ro
Home » Monden » Tudor Chirilă a răbufnit după incendiul de la Matei Balș. Artistul îi ia apărarea ministrului Sănătății

Tudor Chirilă a răbufnit după incendiul de la Matei Balș. Artistul îi ia apărarea ministrului Sănătății

Tudor Chirilă a răbufnit după incendiul de la Matei Balș. Artistul cataloghează drept ”mizerabilă” încercarea PSD de a-l face responsabil de tragedie pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. De altfel, actorul a explicat și motivul pentru care s-a ieșit în stradă, după incendiul de la Colectiv.

Tudor Chrilă a răbufnit după incendiul de la Matei Balș. Artistul îi ia apărarea ministrului Sănătății

Tudor Chrilă a răbufnit după incendiul de la Matei Balș. Artistul îi ia apărarea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu și consideră ”mizerabil” gestul social-democraților de a-l face responsabil pe acesta de tragedie. Într-o postare pe rețelele de socializare, Tudor Chirilă face referire și la protestele după ceea ce s-a întâmplat la Colectiv.

”(…)E mizerabilă, dar nu surprinzătoare, încercarea PSD de a transfera responsabilitatea cazului Balș în contul ministruluiVlad Voiculescu care are vreo 50 de zile de la numire, în timp ce Streinu Cercel dansează cu lupii din PSD de mult timp și și-a făcut feudă din spitalul ăsta timp de peste 20 de ani (cum de nu există limită în funcția asta la două mandate, de exemplu?) Acum ceva vreme spuneam că diferența dintre noi și Occident e că noi mergem la doctor, iar ei merg la spital. Noi nu avem încredere în instituție, cum au ei, ci în niște guru medicali de a căror ascensiune nu știm mai nimic (…)”, a scris Tudor Chirilă pe facebook.
Tudor Chirilă a dat exemplu și de un gest al lui Vlad Voiculescu în folosul sistemului sanitar, din perioada guvernării Cioloș. Totodată, consideră că în prezent, Vlad Voiculescu a preluat mandatul de ministru al Sănătății, într-o perioadă dificilă, marcată de pandemie.
”(…) După ce a devenit politician legăturile noastre s-au rărit. Dar îmi amintesc că după ce a fost numit ministru al sănătății în guvernul Cioloș unul din lucrurile pe care a încercat să le facă a fost să democratizeze concursurile pentru managerii de spitale, astfel încât ele să nu mai fie locul de joacă al politicienilor și prietenilor lor. Primul lucru pe care l-a făcut PSD ul când s-a întors înapoi la putere a fost să anuleze măsurile lui Voiculescu legate de aceste concursuri. Presa vremii consemnează cele scrise mai sus. În condițiile astea să încerci să-l scoți responsabil pentru tragedia de la Balș e mult, foarte mult, e mizerabil. Am de gând să-i dau credit lui Voiculescu care a preluat mandatul de ministru în poate cea mai grea perioadă a sănătății din România: un sistem sanitar în prag de colaps dublat de o pandemie. Sper ca băiatul entuziast, bun la suflet și idealist să reușească să câștige lupta cu politicianul care devine (…)”, a mai adăugat Tudor Chirilă.

Ce spune Tudor Chirilă despre protestele după incendiul de la Colectiv

De asemenea, Tudor Chirilă crede că motivul pentru care oamenii au ieșit în stradă după incendiul de la Colectiv este din cauză că aceștia au observat minciuna și corupția autorităților. Iar pentru a cere acum demisia Guvernului, așa cum s-a întâmplat în 2015, artistul spune că ”lucrurile nu sunt a fel.„

”La Colectiv lumea nu a ieșit în stradă imediat și nu a ieșit în stradă doar pentru că au murit oameni într-o tragedie fără precedent în istoria concertelor sau cluburilor din România. Nu, oamenii (printre care m-am aflat și eu) au ieșit în stradă când s-au confruntat cu minciuna autorităților din România, când au văzut rețelistica corupției care a redus măsurile de prevenție și siguranță la niște bife pe hârtie, fără ecou în viața reală (…)În ultimele luni alte două tragedii legate de incendii marchează România. Incendiul de la secția ATI din Piatra Neamț și recentul coșmar al bolnavilor COVID de la spitalul Balș. Se fac comparații cu COLECTIV și se acreditează ideea că ești ipocrit dacă ai cerut demisia guvernului în cazul COLECTIV și nu o faci acum. Lucurile nu sunt la fel, din motivele enunțate mai sus, cele care au scos lumea în stradă în primul caz (…)”, a mai subliniat artistul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: