Redactia.ro
Home » Știri » Tudorel Toader, anunţ despre demisie. Ce a transmis ministrul

Tudorel Toader, anunţ despre demisie. Ce a transmis ministrul

Tudorel Toader a fost criticat de parlamentarii opoziţiei dar şi de PSD din cauza OUG 7, iar ministrul Justiţiei spune acum că va ocupa această funcţie atâta timp cât îşi va putea îndeplini misiunea pe care o are.

Moţiunea simplă intitulată „Tudorel Toader şi PSD – ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie„, iniţiată de 91 de deputaţi PNL şi USR, a fost dezbătută marţi în plenul Camerei Deputaţilor iar votul final va fi dat astăzi.

Ieri, în Parlament, pe lângă criticile Opoziţiei, Tudorel Toader s-a confruntat şi cu un atac din partea lui Florin Iordache (PSD), fostul ministru al Justiţiei.

OUG 7 – sunt chestiuni care pot fi criticate e vorba de articolul care vizează separarea carierelor. dle ministru, cred că separarea carierelor este un lucru pe care noi l-am câştigat în Parlament.

Dvs. aţi venit şi ne-aţi prezentat un proiect şi apoi aţi trimis-o tot timpul pe dna secretar Mariana Moţ. Cred că un lucru câştigat al legii 303 este tocmai separarea carierelor. (…)

Şi pot să înţeleg protestul pe care judecătorii l-au avut atunci când aţi venit dvs. cu articolul 54”, a spus Iordache.

El i-a cerut ministrului să spună când dă OUG pe codurile penale.

Eu şi colegii mei din PSD am luat voturi să fim la putere şi să îndeplinim ceea ce am promis. Noi am promis o justiţie în slujba cetăţeanului, o justiţie astfel încât să nu mai existe abuzuri în justiţie, dle ministru.

Cred că dvs şi noi avem o decizie de cel puţin 2 luni de zile în care am stabilit că cel puţin articolele declarate const privind CP şi CPP şi decizia cu completurile de 5. Aveţi obligaţia dle ministru să ne spuneţi când daţi această ordonanţă”, a afirmat Iordache.

Tudorel Toader nu va demisiona

Contestat din toate părţile, Toader spune că nu are de gând să demisioneze şi că va rămâne în funcţie până când va fi remaniat.

Eu înţeleg (…) că dincolo de ceea ce spunem, gândim şi alte lucruri. Dincolo de ceea ce Constituţia ne cere, poate avem şi alte aşteptări. (…) Rămân la minister câtă vreme îmi pot îndeplini misiunea pentru care am fost chemat.

Nimeni nu mi-a arătat niciodată, în calitate de ministru, în calitate de fost judecător al Curţii (Curţii Constituţionale – n.r.), ‘iată ce soluţii neconstituţionale ai propus (…), iată ce tergiversări au existat’„, a spus Toader într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

El a adăugat că îşi va îndeplini atribuţiile până în momentul în care numele succesorului său va fi publicat în Monitorul Oficial.

Eu rămân ministru al Justiţiei până în momentul în care în Monitorul Oficial va apărea numele altui ministru al Justiţiei, când va fi desemnat altcineva.

În momentul acela, o procedură pe care fiecare ministru o începe şi o sfârşeşte, predă documentele (…) succesorului său. Ultimul gest pe care îl face: predă sigiliul”, a precizat Tudorel Toader.

Citeşte şi: Un nou procuror general al României! Anunțul lui T. Toader

Moțiunea simplă pe Justiție, dezbătută marți în Parlament

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: