Redactia.ro
Home » Știri » Țuica fiartă cu piper. Combate răceala și nu numai: ce efecte benefice mai are

Țuica fiartă cu piper. Combate răceala și nu numai: ce efecte benefice mai are

Țuica fiartă cu piper. Combate răceala și nu numai: ce efecte neștiute mai are

Țuica fiartă cu piper combate răceala și nu numai! Iată ce efecte benefice mai are și cât de bine ne face este dacă o consumăm cu moderație. O rețetă prin care puteți să o preparați folosind inclusiv mere.

Țuica fiartă cu piper. Combate răceala și nu numai: ce efecte benefice mai are

Românii de la țară și nu numai consumă țuică fiartă, în care pun puțin piper, dar și puțin zahăr, de obicei. E bună pentru răceală și gripă, folosită chiar și pe post de soluție pentru frecție, dar mai are beneficii mai puțin știute dacă este consumată cu moderație, bineînțeles. Alcoolul în exces n-a făcut niciodată bine nimănui.

Vaporii calzi de alcool etilic produc o dilatare a vaselor capilare din plămâni, permițând o mai bună oxigenare a sângelui. Decongestionarea pulmonară astfel obținută scade riscul de pneumonie, conform sfatnaturist.ro.

Tot țuica fiartă ajută la prevenirea arterosclerozei și a infarctului miocardic și este recomandată și in cazul anemiilor, în cantități de cel mult 30ml/zi. Un alt efect e acela ca are proprietatea de a curăța depunerile de colesterol de pe artere și nu în ultimul rând, puțină țuică fiartă din când în când ajută ficatul și bila, pentru că are o serie de vitamine (vitaminele A, C, B și D) care nu se degradeaza prin fierbere și care au o acțiune benefică, de regenerare, asupra ficatului.

Rețetă țuică fiartă cu piper

Ingrediente:

– 150 ml țuică

– 6-7 boabe de piper negru

– o linguriță de miere / zahăr

– 3-4 cuișoare (opțional)

– un măr, o lămâie sau scorțișoară (opțional)

Pusă într-un ibric/oală mică, țuica se condimentează cu boabe de piper negru și cuișoare. Se lasă la fiert la foc mic si se adaugă o linguriță de miere de albine / zahăr. Se amestecă până se dizolvă complet. Țuica se ia de pe foc de indata ce începe sa dea in colocot. Se mai pot adăuga: măr, lămâie, scortișoară, după gust. Bucurați-vă de ea cu niște prieteni, ca să fie și voie bună!

Țuica fiartă cu piper. Combate răceala și nu numai: ce efecte neștiute mai are
Foto: Youtube / Ramona Luca – capturi video colaj
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: