Redactia.ro
Home » Știri » Ucraina a încercat să cumpere arme nucleare. Anunțul făcut de ministrul rus de externe: „Un pericol pe care Rusia trebuie să îl prevină”

Ucraina a încercat să cumpere arme nucleare. Anunțul făcut de ministrul rus de externe: „Un pericol pe care Rusia trebuie să îl prevină”

GALERIE FOTO (2)

La doar o zi de la amenințarea lui Putin cu armele nucleare, ministrul rus de externe a vorbit în cadrul Conferinței pentru Dezarmare, de la Geneva, despre dorința Ucrainei de a se dota, la rândul ei, cu arme nucleare. El a descris această intenție ca un „pericol real pe care trebuie să-l prevină”.

Ministrul rus de externe, declarație despre intenția Ucrainei de a cumpăra arme nucleare

Lavrov a vorbit, marți, în cadrul Conferinței de la Geneva despre intenția Ucrainei de a achiziționa arme nucleare și despre consecințele acestui lucru. Ministrul rus de externe susține că „Occidentul nu trebuie să construiască baze militare în fostele țări comuniste”. „Ucraina încă are tehnologii sovietice şi mijloace de livrare a unor astfel de arme. Nu putem să nu răspundem la acest pericol real”, a declarat Serghei Lavov în cadrul reuniunii de la Geneva, într-un discurs preînregistrat.

Moscova indignată că unele țări europene găzduiesc arme nucleare ale SUA

Lavrov a vorbit și despre faptul că Moscova găsește inacceptabilă situația ca unele țări europene să găzduiască arme nucleare ale SUA. „Occidentul nu trebuie să construiască baze militare în nicio ţară din fosta Uniune Sovietică”, ar fi declarat Lavrov, potrivit agențiilor ruse de presă RIA ȘI TASS.

Totodată, Lavrov a descrie bombardamentele Rusiei în Ucraina drept crime de război și a cerut o întâlnire specială pentru a discuta despre agresiunea rusă și armele periculoase folosite de statul rus împotriva Ucrainei.

Diplomații care au părăsit sala în timpul discursului lui Lavrov

În timpul discursului lui Lavrov, zeci de diplomați au ieșit din sală. Imediat după, diplomații s-au strâns în jurul ambasadorului Ucrainei la Onu, Evghenia Yevheniia Filipenko, și s-au fotografiat alături de un steag al Ucrainei. În acest mod, ei au protestat față de invazia rusei în Ucraina.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: