Redactia.ro
Home » Știri » Ucraina va decreta stare de urgență pe întreg teritoriul țării. Măsura trebuie aprobată de Parlamentul ucrainean

Ucraina va decreta stare de urgență pe întreg teritoriul țării. Măsura trebuie aprobată de Parlamentul ucrainean

Ucraina va decreta stare de urgență pe întreg teritoriul țării.

Ucraina va decreta stare de urgență pe întreg teritoriul țării. Consiliul Național de Securitate și Apărare al țării a anunțat că urmează să fie introdusă starea de urgență în toate regiunile Ucrainei. Măsura trebuie aprobată de Parlamentul ucrainean în termen de 48 de ore și ar dura 30 de zile, cu posibilitatea de a fi prelungită cu încă o lună.

Ucraina va decreta stare de urgență pe întreg teritoriul țării. Măsura trebuie aprobată de Parlamentul ucrainean

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a convocat reprezentanții și a avertizat că este posibil ca Ucraina să fie nevoită să lupte pentru exista sa. În același timp, Rusia și mai multe state europene a anunțat sancțiuni împotriva Rusiei. O stare de urgență urmează să fie introdusă în toate regiunile Ucrainei sub control guvernamental, a anunțat miercuri Consiliul Național de Securitate și Apărare al țării. „Pe teritoriul țării noastre, în afară de Donețk și Lugansk, va fi introdusă o stare de urgență. Scopul principal al Federației Ruse este de a destabiliza Ucraina din interior și de a-și atinge obiectivul. Pentru a preveni acest lucru, am decis astăzi și am luat această decizie astăzi”, a declarat miercuri Oleksii Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

Danilov a declarat că starea de urgență va include și consolidarea ordinii și securității publice la infrastructura critică și înăsprirea inspecțiilor asupra anumitor mișcări de transport. „În funcție de circumstanțele locale, pot exista măsuri mai puternice sau mai blânde pentru a asigura securitatea țării noastre. Toate acestea sunt măsuri preventive, pentru a menține pacea și calmul în țară și pentru ca economia să continue să funcționeze”, a mai spus oficialul ucrainean.

Forțele armate ucrainene a anunțat un plan de recrutate a rezerviștilor, pe fondul unor temeri cu privire la un posibil conflict cu Rusia.  ”Recrutarea îi priveşte pe rezerviştii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani”, iar ofiţeri şi militari din cadrul rezervei operaţionale urmează să se prezinte la unitatea de care aparţin în cazul în care este nevoie, anunţă Forţele terestre ucrainene, pe Facebook.

Ucraina are peste 200.000 de rezerviști și peste 250.000 de membri ai forțelor armate regulate. Kievul și-a îndemnat toți cetățenii să părăsească Rusia cât mai repede, în cazul în care va exista un război cu Ucraina. Aceste decizii intervin după ce Vladimir Putin a recunoscut independeța regiunilor ucrainene separatiste proruse Donețk și Lugansk, care alimentează temeri cu privire la o ofensivă militară rusă ulterioară. „Trebuie să reacţionăm faţă de ceea ce s-a întâmplat în ultimele două-trei zile în Rusia”, subliniază Oleksii Danilov.

Germania, Marea Britanie și Japonia au anunțat primele sancțiuni împotriva Rusiei

Țările occidentale au adoptat primele sancțiuni ca reacție la recunoașterea separatiștilor din aceste regiuni din estul Ucrainei. Președintele rus a negat Ucraica ca stat suveran, prin recunoașterea a două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

Rusia a anunțat marți că își va evacua ambasada și consulatele generale din Ucraina, acuzând autoritățile locale că nu mai garantează securitatea personalului acestora. De asemenea, Recep Tayyp Erdogan a anunțat că Turcia nu poate renunța la relațiile nici cu Rusia și nici cu Ucraina.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: