Redactia.ro
Home » Știri » Ucraina vrea să înarmeze un milion de luptători. Ţara se pregăteşte pentru o „nouă și lungă fază de război”

Ucraina vrea să înarmeze un milion de luptători. Ţara se pregăteşte pentru o „nouă și lungă fază de război”

razboi ucraina armata rusia

Ucraina vrea arme pentru un milion de luptători. Anunțul a fost făcut de ministrul ucrainean al Apărării. Asta se întâmplă după ce, potrivit presei internaționale, statul lovit de războiul lui Putin se pregăteşte pentru o „nouă și lungă fază de război”.

Ucraina vrea să înarmeze un milion de luptători

Ministrul ucrainean al Apărării a declarat că speră să înarmeze un milion de luptători. Decizia vine după ce acesta a anunșat că țara se pregătește pentru o „nouă și lungă fază de război”, conform BBC.

Oleksiy Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a precizat că Ucraina va trebui „să planifice meticulos resursele” și să „evite greșelile” pentru a câștiga războiul.

Ministrul ucrainean al Apărării: Rusia a suferit o „înfrângere strategică”

În opinia oficialului, Rusia a suferit o „înfrângere strategică”. Sosirea de arme străine și „stimularea producătorilor ucraineni” ar contribui la înclinarea și mai mult a balanței împotriva Rusiei, a mai spus acesta.

„Presiunea tot mai mare a sancțiunilor împotriva Rusiei și creșterea asistenței străine pentru Ucraina ar trebui să creeze, în câteva luni, condițiile în care Kremlinul va pierde în cele din urmă toate șansele de a obține vreun succes. Atunci va apărea o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina. În această perioadă extrem de grea, avem nevoie de unitate, coeziune, voință și răbdare”, a conchis ministrul Apărării.

Turcia nu susţine aderarea Suediei şi Finlandei la NATO

Turcia nu susţine aderarea Suediei şi Finlandei la Alianţa Nord-Atlantică, a transmis, vineri, 13 mai, preşedintele Recep Tayyip Erdogan, denunţând prezenţa unor „organizaţii teroriste” în cele două ţări nordice, referindu-se la grupuri disidente turce şi la organizaţii separatiste kurde.

„Urmărim evoluţiile referitoare la Suedia şi Finlanda, dar nu avem o viziune favorabilă”, a afirmat Recep Tayyip Erdogan, într-o conferinţă de presă organizată la Istanbul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: