Redactia.ro
Home » Știri » UE și China, aproape de un acord istoric. Ce prevede înțelegerea

UE și China, aproape de un acord istoric. Ce prevede înțelegerea

UE și China sunt pe cale de a încheia un acord privind investițiile. Totul se întâmplă după mai bine de 7 ani de negocieri.

UE și China, aproape de un acord istoric

UE și China sunt pe aproape de a încheia un acord istoric. Mai exact, un acord privind investițiile care ar face mai ușor accesul investitorilor europeni pe piața chineză, dar ar facilita și accesul investititorilor chinezi pe piața europeană. Înțelegerea oficială se va anunța miercuri, transmite Digi 24.

Acordul s-ar face printr-o conferință video, între: președintele chinez Xi Jinping și președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European Charles Michel și cancelarul german Angela Merkel. Concret, acordul va îmbunătăți accesul investitorilor europeni la piața chineză din mai multe sectoare economice: construcția de mașini electrice, serviciile cloud, serviciile financiare și de sănătate, construcții, întreprinderile manufacturiere, transporturi aeriene sau martime. De altfel, acordul va include reguli împotriva transferului forțat de tehnologie.

De asemenea, Beijingul a fost de acord cu multe condiții impuse de UE, pentru semnarea acordului, iar una dintre condițiile cu care reprezentanții chinezi au fost de acord, este interzicerea muncii forțate.

”China a fost de acord să facă eforturi continue și susținute pentru ratificarea convențiilor internaționale privind interzicerea muncii forțate. După discuțiile intense din ultimele luni și evoluțiile concrete din ultimele săptămâni, angajamentele de fond necesare din partea Chinei au fost realizate pe cei trei piloni cheie ai negocierilor: accesul pe piață, condiții de concurență echitabile și dezvoltare durabilă”, a declarat un oficial al Comisiei, pentru Politico.

Chiar dacă sunt aproate terminate, negocierile, care durează din 2013 au întâmpinat și obstacole, la un moment dat. Asta din cauza represaliilor împotriva lui Zhang Zhan, fostă avocată în vârstă de 37 de ani, condamnată la 4 ani de închisoare. Avocata a primit această sentință după ce a făcut materiale tip reportaj despre carantina din Wuhan. Condamnarea lui Zhang Zhan a declanșat mai multe critici din partea Executivului german.

Negocierile dintre China și UE au mai fost reluate în anul 2019 și au hotărât să finalizeze acordul în acest an. Oficialii europeni transms că Angela Merkel, cancelarul german a jucat un rol cheie în promovarea finalizării acordului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: