Redactia.ro
Home » Știri » ULTIMĂ ORĂ! Klaus Iohannis le recomandă românilor să poarte masca și-n spațiile publice

ULTIMĂ ORĂ! Klaus Iohannis le recomandă românilor să poarte masca și-n spațiile publice

Starea de alertă în România s-a prelungit cu 30 de zile, astfel că, autoritățile se arată îngrijorate de evoluția pandemiei de coronavirus. Și președintele României, Klaus Iohannis, vine cu lămuriri suplimentare, subliniind că țara noastră se confruntă cu valul doi al pandemiei.

Președintele Klaus Iohannis a ținut să facă precizări cu privire la măsurile de protecție împotriva Covid-19. “Suntem într-o etapă dificilă, într-un așa-numit val doi al epidemiei de COVID-19, care se înregistrează și în majoritatea țărilor europene, și este imperativ să inversăm acest trend negativ. Dincolo de regulile preventive adoptate de autorități, sunt lucruri simple pe care le putem face fiecare dintre noi, precum purtatul măștii în public, indiferent că vorbim de spații închise sau nu”, subliniază Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

 

Suntem într-o etapă dificilă, într-un așa-numit val doi al epidemiei de COVID-19, care se înregistrează și în…

Publicată de Klaus Iohannis pe Marţi, 13 octombrie 2020

„Ne protejăm acum, să nu regretam mai târziu

Tot Klaus Iohannis a ținut să sublinieze cât de importante sunt măsurile de protectie împotriva Covid-19 în această perioadă, odată cu dezvoltarea valului doi de epidemie pe teritoriul României. Acesta spune că ar trebui să respectăm măsurile sanitare pentru a nu regreta mai târziu.

„Este mult mai ușor să respectăm acum măsurile sanitare și să fim foarte precauți decât să regretăm mai târziu. Restricțiile sunt doar de moment, unele activități la care renunțăm acum pot fi recuperate. Însă viețile, și mai ales ale celor dragi nouă, nu le mai putem aduce înapoi. Totodată, sănătatea celor care se îmbolnăvesc de COVID-19, odată afectată, este mult mai greu de redobândit. Această etapă nu vă trece de la sine. O vom putea depăși cu bine doar respectând cu strictețe regulile și încurajându-i pe toți cei din jurul nostru să facă la fel. Trebuie ca și cei mai reticenți dintre noi să conștientizeze gravitatea situației pentru că fără un efort colectiv va fi însă imposibil să reușim”, a incheiat Iohannis pe Facebook.

România, în continuare în stare de alertă

Autoritățile urmează să implementeze o nouă lună de stare de alertă în România, începând cu data de 15 octombrie. Marți, 13 octombrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate spațiile deschise, mai ales în zonele în care incidența infectărilor cu noul coronavirus depășește nivelul 3 la mia de locuitori. Potrivit Ordonanței de Urgență nr.21/2004, starea de alertă face referire la aplicarea imediată în a planurilor de acțiuni și restricții pe teritoriul României, limitarea și înlăturarea a consecințelor situației de urgență.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: