Redactia.ro
Home » Știri » Primele imagini cu momentul prăbușirii internatului din Odorheiu Secuiesc FOTO

Primele imagini cu momentul prăbușirii internatului din Odorheiu Secuiesc FOTO

GALERIE FOTO (2) ULTIMĂ ORĂ: Primele imagini cu momentul prăbușirii internatului din Odorheiu Secuiesc FOTO

Iată primele imagini cu momentul prăbușirii internatului din Odorheiu Secuiesc!

Primele imagini cu momentul prăbușirii internatului din Odorheiu Secuiesc 

Iată primele imagini cutremurătoare care surprind momentul în care peretele internatului de la Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit peste copiii. Aceste imagini tulburătoare dezvăluie amploarea tragediei și modul în care evenimentul a avut loc.

Patronul firmei de construcții responsabilă pentru lucrările în zonă se află acum sub control judiciar, iar două dintre fetele rănite au fost externate, în timp ce o a treia se află încă în stare critică. Într-o declarație pentru Antena 3 CNN, patronul firmei de construcții a recunoscut că a dat ordinul de demolare, ignorând posibilitatea prăbușirii peretelui peste elevi.

Edilul din Odorheiu Secuiesc afirmă că exista autorizație de construcție, iar proprietarul internatului este Biserica Romano-Catolică, care a aprobat lucrările. Cu toate acestea, reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții susțin că tragedia ar fi putut fi evitată prin evitarea săpării prea aproape de fundație.

Pereții internatului prezentau crăpături

Ministrul Educației a adăugat că internatul nu fusese expertizat seismic, cu toate că clădirea avea peste 100 de ani. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș a preluat cazul, deschizând un dosar pentru ucidere din culpă și vătămare corporală, subliniind că întregul lanț de greșeli a dus la această tragedie.

Martorii afirmă că pereții internatului prezentau crăpături din cauza lucrărilor de canalizare, iar norocul a făcut ca doar câțiva dintre cei 97 de copii cazați să fie acolo în momentul prăbușirii. Un pompier aflat în timpul liber a fost cel care a dat alarma, alertând colegii și intervenind rapid pentru salvarea victimelor.

Cu toate acestea, tânărul David a murit printre dărâmături. Echipajele de pompieri au avut o misiune dificilă, scoțând rând pe rând fetele conștiente sau semiconștiente de sub dărâmături. Cu toate eforturile depuse, băiatul în vârstă de 17 ani a fost declarat decedat după 45 de minute de resuscitare.

 

Sursa foto: Antena3 CNN

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: