Redactia.ro
Home » Știri » Ultimă oră: Scutirea de taxe pentru 200 lei din salariul minim pe economie ar putea fi prelungită şi în 2024

Ultimă oră: Scutirea de taxe pentru 200 lei din salariul minim pe economie ar putea fi prelungită şi în 2024

Ultimă oră: Scutirea de taxe pentru 200 lei din salariul minim pe economie ar putea fi prelungită şi în 2024

Scutirea de taxe pentru 200 lei din salariul minim pe economie ar putea fi prelungită şi în 2024. Iată detaliile!

Scutirea de taxe pentru 200 lei din salariul minim pe economie ar putea fi prelungită şi în 2024

Guvernul României ia în considerare prelungirea scutirii de taxe pentru cei 200 de lei din salariul minim pe economie și în anul 2024, potrivit unor surse Antena 3 CNN. Această măsură a fost implementată începând cu 1 ianuarie 2023 și era inițial planificată să se încheie la sfârșitul acestui an. Cu toate acestea, conform informațiilor furnizate de surse, scutirea de taxe ar putea fi extinsă cu încă 6 luni.

Scutirea de taxe pentru acei 200 de lei din salariul minim brut a fost introdusă pentru a sprijini salariații cu venituri mici și a reduce povara fiscală asupra acestora. În temeiul acestei măsuri, angajatorii plătesc contribuții sociale obligatorii și impozite pe venit raportându-se la un salariu brut redus de 3.100 de lei, în loc de 3.300 de lei. Acest lucru înseamnă că angajații care primesc salariul minim pe economie beneficiază de o reducere a contribuțiilor la pensii și sănătate, ajutându-i să-și mențină un venit net mai mare.

Cu toate acestea, în septembrie, ministrul de Finanțe Marcel Boloș a confirmat că scutirea de impozit de 200 de lei era o dispoziție tranzitorie și că va fi luată o decizie cu privire la viitorul acestei deduceri. Astfel, întrebarea cu privire la prelungirea sau eliminarea acestei măsuri a rămas în atenția opiniei publice.

Veste bună pentru salariații cu venituri mici

Extinderea scutirii de taxe pentru 200 de lei din salariul minim pe economie ar putea fi o veste bună pentru salariații cu venituri mici, care se bazează pe această deducere pentru a-și menține un nivel de trai decent. Totuși, decizia finală va depinde de evaluarea guvernului cu privire la impactul acestei măsuri asupra bugetului și economiei naționale.

Astfel, scutirea de taxe pentru 200 de lei din salariul minim pe economie ar putea fi prelungită și în 2024, conform unor surse. Această măsură a fost implementată pentru a sprijini salariații cu venituri mici și a redus contribuțiile sociale obligatorii și impozitele pe venit pentru aceștia. Cu toate acestea, decizia finală rămâne subiectul discuțiilor guvernamentale și va fi influențată de analiza impactului asupra bugetului și economiei naționale.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: