Redactia.ro
Home » Știri » Ultima rundă a audierilor în Parlament. Aviz negativ pentru cei mai mulți miniștri propuși în Cabinetul Cîțu

Ultima rundă a audierilor în Parlament. Aviz negativ pentru cei mai mulți miniștri propuși în Cabinetul Cîțu

Cabinetul Cîțu

Joi vor ajunge la audierile în comisiile reunite ale Parlamentului ultimii patru candidaţi propuşi pentru a face parte din Cabinetul Cîţu.

Primul programat să apară în faţa parlamentarilor este Bogdan Aurescu, propus la Externe, urmat de Marcel Boloş, propus la Fonduri Europene, Virgil Popescu, propus la economie şi Marcel Vela, propus la Interne.

Majoritatea candidaţilor din Cabinetul Cîțu au primit avize negative în urma audierilor. La începutul săptămânii viitoare ar trebui să fie stabilită data pentru votul de învestire a Guvernului Cîţu, transmite Mediafax.

PSD a anunţat că va participa la şedinţă, dar va vota împotriva Cabinetului Cîţu. PNL nu a anunţat oficial care va fi strategia parlamentarilor, dacă vor vota sau nu învestirea propriului guvern.

Doar 6 miniștri au primit avize pozitive

Ministrul propus la Externe Bogdan Aurescu a primit joi aviz favorabil: 23 pentru, 7 voturi contra, 3 abtineri. Este al șaselea ministru propus care a primit aviz favorabil în comisiile parlamentare. Au mai primit avize pozitive: Nicolae Ciucă la Apărare, Adrian Oros la Agricultură, Costel Alexe la Mediu, Lucian Bode la Transporturi și Ionuţ Stroe la Sport.

De la ora 11.00 este programată audierea lui Marcel Boloş, propus la Ministerul Fondurilor Europene. La ultimele audieri, când a fost propus pentru a face parte din Guvernul Orban II, Boloş a fost avizat negativ de către parlamentari.

De la ora 12.00 va fi audiat Virgil Popescu, propus pentru Ministerul Economiei, iar de la ora 13.00 este programată audierea lui Marcel Vela, propus la Ministerul de Interne. La ultimele audieri, Virgil Popescu a fost avizat pozitiv, în timp ce Vela a primit aviz negativ din partea comisiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: