Redactia.ro
Home » Homepage » Au început audierile miniștrilor din Guvernul Cîțu. Aviz favorabil pentru Ciucă, propus la Apărare

Au început audierile miniștrilor din Guvernul Cîțu. Aviz favorabil pentru Ciucă, propus la Apărare

Guvernul Cîțu

Marți au început audierile miniştrilor propuşi pentru Guvernul Florin Cîţu. Acestea vor dura trei zile. Votul de învestitură ar putea avea loc luni.

Singura schimbare față de Guvernul Ludovic Orban este la Ministerul Finanţelor, unde propus este Lucian Ovidiu Heiuş, în condițiile în care Florin Cîțu a fost desemnat premier.

Nicolae Ciucă a primit, marţi, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Au fost înregistrate 14 voturi „pentru”, şase „împotrivă” din partea membrilor Comisiilor pentru apărare de la Camera Deputaţilor şi Senat, transmite Digi 24.

Calendarul audierilor de marți

– ora 10.00 Nicolae Ciucă, propus la Apărare

– ora 11.00 Lucian Ovidiu Heiuş, propus la Finanţe

– ora 12:00 Costel Alexe, propus la Mediu

– ora 13.00 Cătălin Predoiu, propus la Justiţie

– ora 14.00 Nechita Oros, propus la Agricultură

– ora 15.00 Ion Ştefan, propus la Lucrări Publice, Dezvoltare

Avizul dat de comisiile parlamentare este consultativ. Plenul celor două Camere ar urma să se reunească pentru a supune votului noul Cabinet. Vinerea trecută, premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus, la Parlament, lista miniștrilor din Guvernul Cîțu şi programul de guvernare. Singura modificare în componenţa Guvernului Cîţu faţă de cel anterior, al lui Ludovic Orban, este propunerea ca Lucian Heiuş să preia conducerea Ministerului Finanţelor.

Ce prevede Regulamentul în privința audierilor candidaților

Potrivit Regulamentului şedinţelor comune ale Parlamentului, fiecare candidat pentru funcţia de ministru este audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru. În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: