Redactia.ro
Home » Știri » Ultimele informații despre starea medicului erou de la ATI. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Ultimele informații despre starea medicului erou de la ATI. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Noi detalii ies la iveală despre starea de sănătate a medicului-erou, Cătălin Denciu, după ce a fost transferat la un spital din Belgia pentru îngrijrii medicale de specialitate. În momentul de față stare sa este stabilă. Potrivit lui Nelu Tătaru, critice sunt primele trei zile.

Care este starea lui Cătălin Denciu

Apar noi detalii despre starea de sănătate a medicului erou care este internat acum la un spital din Belgia pentru a primi îngrijirile medicale necesare. El a suferit arsuri pe 70-75% din corp. Momentan, starea lui Cătălin Denciu este stabilă, potrivit Libertatea.

”A ajuns ieri, în jurul orei 12.00. S-a efectuat o procedură de dializă, s-a efectuat reechilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. Critice sunt cele trei zile pe care le avem, este o procedură de protocol în arsuri”, a spus ministrul Nelu Tătaru, după ședința de urgență de la Ministerul Sănătății. „

Mai mult, ministrul Sănătății, care este prieten cu medicul erou și fost coleg de facultate, că în fiecare seară la ora 18:00 medicii de acolo dau informații despre starea pacienților.

”Așteptăm evaluări în fiecare zi, ținem legătura, seara la ora 18.00 avem niște informări pe care le face corpul medical de acolo”, a mai adăugat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: ”Cătălin Denciu are arsuri pe 70-75% din suprafața corpului”

De asemenea, Nelu Tătaru a spus că primele intervenții pe care medicul-erou le-a suferit au fost la Spitalul Floreasca, atunci când a fost întrebat dacă doctorul salvator a fost operat în Belgia. Mai mult, Nelu Tătaru a subliniat faptul că acesta are arsuri pe 70-75% din suprafața corpului și nu pe 40%.

S-a făcut o nouă reevaluare. Dacă la Piatra Neamţ erau evaluări de 40% pe suprafaţa corporală – I, II, III şi IV, evaluarea de la Floreasca prezenta 70-75% arsuri de gradul II şi III”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Toate aceste declarații vin după ce Cătălin Denciu a fost transportat cu un avion militar în Belgia la 12 ore de la incendiul devastator. Nu a fost ușor obținerea unui acord din partea medicilor belgieni.

”Belgienii nu primesc nimic din exterior, dar fac o excepție pentru noi, a vorbit și premierul Ludovic Orban acolo”, a explicat ministrul Nelu Tătaru, sâmbătă noapte.

Medicul-erou, în vârstă de 48 de ani care era atunci de gardă, în timpul incendiului, a scos mai întâi pacienții din salonul alăturat celui care ardea. El a fost ajutat de un alt coleg medic, chirurgul Pavel Borș. Ambii, de alfel, au fost ajutați de două asistente. Ulterior, Cătălin Denciu nu a stat pe gânduri și a intrat la propriu în foc. Astfel, s-a ales cu arsuri pe 60% din corp.

Din cauza arsurilor foarte grave, sâmbătă noaptea a fost dus la Iași, de la Piatra Neamț, iar de acolo, adus la București cu un avion militar. În avion, alături de el a zburat și Nelu Tătaru, ministrul sănătății. Cei au fost colegi de facultate și sunt și prieteni. Din fericire, medicului-erou nu i-au fost afectate căile respiratorii. E conștient, vorbește și e cooperant. Și premierul Ludovic Orban a rămas șocat de cele întâmplate și a transmis respectul său lui Cătălin Denciu.

”Am fost şocat de vestea acestei tragedii care s-a produs în Piatra Neamţ. Transmit condoleanţele mele familiilor îndoliate. Transmit respectul meu pentru medicul erou care a dat dovadă de un curaj şi un spirit de sacrificiu deosebit în încercarea de a salva pacienţii în momentul izbucnirii incendiului”, a spus Ludovic Orban.

Zece pacienți au murit în incendiul de la ATI. Aceștia aveau coronavirus și erau intubați. Doar șapte au supraviețuit, dar au arsuri grave.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: