Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ultimul fruct care se coace în România. Oamenii îl culeg în luna noiembrie. Frigul îl face mai gustos

Ultimul fruct care se coace în România. Oamenii îl culeg în luna noiembrie. Frigul îl face mai gustos

Ultimul fruct care se coace pe teritoriul țării noastre spre final de an este gutuiul. Acest fruct are beneficii miraculoase și poate fi preparat sub formă de gem, dulceață sau sirop. Gutuiul este o sursă bogată de vitamine și antioxidanți. Iată beneficiile lui.

Beneficiile gutuielor

Gutuiul este un fruct străvechi originar din diferite părți ale Asiei și ale Mediteranei. Cultivarea sa poate fi urmărită încă din Grecia antică și Roma, unde a servit ca simbol al iubirii și fertilității. Deși mult mai puțin frecvente astăzi, gutuile sunt rude apropiate ale fructelor populare precum merele și perele.

Gutuile conțin fibre și câteva vitamine și minerale esențiale, făcându-le un adaos nutritiv pentru aproape orice dietă. Gutuile au un conținut scăzut de calorii și se laudă cu o varietate de vitamine și minerale esențiale, făcându-le un fruct hrănitor.

Multe dintre beneficiile asociate gutuilor pot fi atribuite aportului bogat de antioxidanți a fructelor.Antioxidanții reduc stresul metabolic, scad inflamația și vă protejează celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, care sunt molecule instabile.

Un studiu recent a constatat că siropul de gutui este semnificativ mai eficient decât vitamina B6 în reducerea greaței și vărsăturilor induse de sarcină. Deși cercetarea umană este necesară, un studiu pe animale sugerează că gutuile pot proteja împotriva leziunilor intestinale, conform healthline.com.

De asemenea, Compușii din gutui pot lupta împotriva reacțiilor alergice ușoare, cum ar fi pielea inflamată, curgerea nasului și astmul. Gutuile conțin vitamina C și fibre, doi nutrienți care susțin un sistem imunitar sănătos. Ele pot avea, de asemenea, proprietăți antibacteriene. Specialiștii ne îndeamnă să ne bucurăm de aceste beneficii și să preparăm în acest sezon dulcețuri de gutui.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini