Redactia.ro
Home » Știri » Un al doilea român de pe nava Diamond Princess a fost depistat cu coronavirus

Un al doilea român de pe nava Diamond Princess a fost depistat cu coronavirus

Un al doilea român de pe nava Diamond Princess a fost depistat cu coronavirus. Primul roman infectat cu coronavirus este izolat

Un al doilea român de pe nava Diamond Princess a fost depistat cu coronavirus. Presa japoneză a publicat informația că un alt român ar fi depistat cu noul virus.

Un al doilea român de pe nava Diamond Princess a fost depistat cu coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat miercuri, că există un al doilea român a fost depistat cu coronavirus.

Primul român infectat cu noul virus se află într-o unitate specială din Japonia și starea sa de sănătate este bună.

Aproximativ 500 de pasageri ai navei Diamond Princess sunt debarcați în Japonia, după o perioadă de două săptămâni în care au stat în carantină pe navă.

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess. Misiunea diplomatică este în contact cu cetățeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine și nu manifestă simptome”, se arată în comunicat.

„Potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei, autoritățile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor”, precizează MAE.

Cei care nu prezintă simptome cu specifice infectării cu coronavirus, pot părăsi nava și sunt preluați de autobuze și duși la diferite gări din Yokohama. De asemenea, mai multe țări au organizat curse charter pentru cetățenii lor. 542 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost depistate pe bordul navei.

Carantina pasagerilor de pe nava Diamond Princess a luat sfârșit

În urmă cu câteva ore au început operțiunile în portul Yokohama. Pasagerii care nu au simptome specifice noului virus sunt lăsați să plece, după ce au stat în carantină pe navă două săptămâni.

Victor Costache, starea de sănătate a românului infectat cu coronavirus este stabilă. De asemenea, acesta a precizat că starea românilor de pe navă este la fel de bună.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini