Redactia.ro
Home » Știri » Un al treilea spital din România intră în carantină. Spitalul de Urgență Deva va fi închis

Un al treilea spital din România intră în carantină. Spitalul de Urgență Deva va fi închis

Spitalul Județean Deva

Spitalul Județea de Urgență din Deva a anunțat că va intra în carantină timp de 14 zile după ce primii medici depistați cu coronavirus din Deva au fost crei din Secția de Oncologie.

Spitalul Județean de Urgență din Deva intră în carantină

Conform Direcției de sănătate publică Hunedoara, în noaptea de duminică spre luni s-a decis închiderea Spitalului Județean de Urgență Deva, după ce un număr mare de medici și asistente au fost depistați pozitiv cu coronavirus.

Personalul medical rămas în unitatea medicală, va rămâne în carantină timp de 14 zile, fără a mai avea loc internări și externări, timp de două săptămâni.

Primii medici confirmați cu COVID-19 au fost din Secția de Oncologie, atunci fiind momentul când întreaga secție a fost închisă cu personalul medical și pacienții în interiorul unității.

Ulterior, mai mulți pacienți au murit, și un al treilea medic a fost confirmat cu coronavirus. Conducerea spitalui a decis ca alți medici să fie izolați la domiciliu, după ce secția ATI a fost a fost închisă.

Primele două spitale închise din cauza coronavirusului

Spitalul Gerota a fost primul spital intrat în carantină, după ce pacientul din MAI, în vârstă de 61 de ani a infectat mai multe persoane, după ce a mințit autoritățile că a călătorit în Israel. Spitalul MAI a intrat în carantină pe 10 martie, când au fost izolați în interiorul unității, aproximativ 100 de angajați și pacienți.

Ulterior, 22 de cadre medicale și managerul unității au fost confirmate infectate cu coronavirus. Așadar, autoritățile au deschis un dosar penal pe numele fostului ofițer MAI internat la spitalul Gerota, după ce a mințit că nu a călătorit în Israel.

De asemenea, și spitalul din Suceava a fost închis după ce au 92 de cadre medicale au fOst confirmate cu COVID-19. Unitatea medicală a fost dezinfectată, pentr ca la redeschidere să devină spital din rețeaua de tratare a pacienților cu coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: