Redactia.ro
Home » Știri » Un alt centru de bătrâni din țară e închis în urma neregulilor grave! Ce au descoperit acolo inspectorii

Un alt centru de bătrâni din țară e închis în urma neregulilor grave! Ce au descoperit acolo inspectorii

Un alt centru de bătrâni din țară e închis în urma neregulilor grave! Ce au descoperit acolo inspectorii

După cazul șocant „Azilele groazei”, din Voluntari și Afumați, un alt centru de bătrâni din țară a fost închis în urma neregulilor grave descoperite acolo de către inspectori. Iată amănunte.

Centru de bătrâni din Timișoara, închis în urma controalelor cerute de premier! Nereguli grave găsite de inspectori

După scandalul revoltător al persoanelor exploatate și chinuite în azilele din Voluntari și Afumați, premierul Nicolae Ciolacu a cerut de urgență controale în toată țara. Iar nereguli există și ies la iveală.

Un centru de bătrâni din Timișoara, unde erau cazate persoane fără adăpost, cu o capacitate de 45 de oameni, a fost închis temporar din cauza neregulilor găsite. Este vorba despre Centrul de găzduire temporară a persoanelor adulte fără adăpost din Timișoara, situat pe Str. Martir Gogu Opre, care aparține Fundației „Timișoara ’89”, a relatat Antena 3 CNN. Potrivit surselor postului TV, inspectorii au găsit mizerie și condiții insalubre în bucătărie. Mai mult și mai grav decât atât, se pare că bătrânii de acolo primeau mâncare alterată. Au fost găsite foarte multe alimente expirate, potrivit sursei. De asemenea, nu exista aviz pentru blocul alimentar.

Angajaţii de la „azilele groazei”, mână-n mână cu instituţiile statului. Cum erau anunţaţi că urmează controale în cămine

Mai multe interceptări subliniază că pe lângă înfometare, agresiuni fizice și batjocură, victimele din azilele de bătrâni pentru persoane cu dizabilități rămâneau fără pensii și apartamente.

Controalele în centre erau anunțate în prealabil iar funcționarii îi învățau pe angajați cum să se acopere în documente.

Ștefan Godei şi angajaţii mascau neregulile

La fel s-a întâmplat și la un control programat pe 20 iunie. Alertat că va fi o vizită de monitorizare la care va participa și ”directoarea mare” de la sectorul 3 si de la evidența populației, Ștefan Godei și-a anunțat angajații că vrea sa fie impecabil în cămin, să miroasă frumos și toți beneficiarii să fie îmbrăcați frumos, „să nu fie găsiți în zdrențe”.

Ștefan Godei a ținut legătura cu una dintre funcționarele din echipa de control, care l-a anunțat că nu o să stea mai mult și nu are mijloc de transport cu care să plece de la cămin, conform libertatea.ro.

Când află că funcționarea DGASPC Sector 3 nu are mașină, Ștefan Godei râde și îi transmite că „dacă e cuminte, o duce el cu mașina”. Continuarea poate fi citită aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: