Redactia.ro
Home » Știri » Un alt incendiu la secția ATI a unui spital. Unde a avut loc

Un alt incendiu la secția ATI a unui spital. Unde a avut loc

Un alt incendiu la secția ATI a unui spital. Patru persoane, printre care și un medic de gardă, au murit, într-un incendiu de proporții, care a izbucnit, joi, la secția de Terapie Intensivă a unei unități medicale, din Ucraina. Aici erau tratați bolnavi de coronavirus. Alți opt pacienți au suferit răni grave.

Un alt incendiu la secția ATI a unui spital

Un alt incendiu la secția ATI a unui spital. Este vorba despre o unitate medicală din Ucraina, unde erau tratați bolnavi de coronavirus. Trei pacienți internați la ATI au murit, dar și un medic de gardă. Alte opt persoane au supraviețuit, dar s-au ales cu arsuri grave, transmite Mediafax.

Potrivit autorităților, incendiul a izbucnit la etajul unu al spitalului, unde pacienții erau ventilați mecanic. Nu se cunoaște, momentan, cauza acestuia. La fața locului se fac cercetări.

În Ucraina sunt un total de peste 1, 2 milioane de cazuri de infectare cu Covid19, iar peste 23.000 sunt decese.

Bilanțul deceselor în urma incendiului de la Matei Balș a ajuns la 11

Sunt 11 oameni care au murit până acum, în urma incendiului care a izbucnit vineri dimineață la pavilionul 5 al Institutului Matei Balș din Capitală. Ultima victimă este bătrână în vârstă de  84 de ani, care a fost transferată la Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București, după tragedie. Femeia avea coronavirus, era intubată și suferea și de comorbidități. În privința restului pacienților afectați de flăcările mistuitoare, Ministerul Sănătății a transmis că situația este următoarea:

  • Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” din București: 10 pacienți în stare stabilă (1 pacient externat în 2 februarie 2021).
  • Spitalul Universitar de Urgență din București: 3 pacienți – 1 pacient intubat pe ATI, 2 pacienți stabili.
  • Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București: 4 pacienți în stare stabilă.
  • Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București: 6 pacienți. 2 pacienți în stare gravă (ATI), 4 pacienți în stare stabilă.
  • Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” din București: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).
  • Spitalul Militar Central din București: 2 pacienți. SMC: 2 pacienți în secția ATI, ambii în stare gravă, intubați.
  • Spitalul „Witting” din București: 2 pacienți, stare stabilă.
  • Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București: 4 pacienți – 3 pacienți în stare stabilă, 1 pacient în secția ATI, intubat.
  • Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București: 2 pacienți stare stabilă. 1 pacient va fi externat în cursul zilei de miercuri.
  • Spitalul Monza din București: 3 pacienți în stare stabilă.

Frig în saloanele de la Matei Balș

Detalii uimitoare ies la iveală după incendiul de la Matei Balș. După ce o asistentă a unității medicale a recunoscut problemele cu căldura din unitatea medicală, și medicul Adrian Marinescu a afirmat acest lucru. Drept urmare, săptămâna aceasta se vor instala centrale care să dea căldură.

Nu era o temperatură de confort. Acum, noțiunea de frig sau de suportabil cred că este relativă, depinde de percepție. Noi am încercat în nenumărate rânduri să punem problema în ceea ce privește termoficarea centralizată și, mai mult decât atât, ne-am străduit și chiar cred că vom reuși, în această săptămână să avem un sistem independent cu centrale termice. Lucru care nu a fost deloc ușor, pentru că fiind un sistem pavilionar e destul de grei de realizat. Dar aceste centrale sunt deja luate. Urmează ca în săptămâna aceasta, poate până săptămâna viitoare, să fim independenți. a spus medicul Adrian Marinescu.

Cinci persoane au murit, vineri, dimineață, în momentul izbucnirii incendiului. Nu se cunoaște cu exactitate cauza producerii lui. Se iau în calcul până acum prizele suprasolicitate sau o mască de oxigenare lăsată nesupravegheată lângă un calorifer.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: