Redactia.ro
Home » Știri » Bilanțul victimelor de la „Matei Balș” a ajuns la 11. Cine este persoana care a murit

Bilanțul victimelor de la „Matei Balș” a ajuns la 11. Cine este persoana care a murit

Bilanțul victimelor de la _Matei Balș_ a ajuns la 11

Bilanțul victimelor de la „Matei Balș” a ajuns la 11. Incendiul de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” face tot mai multe victime. Miercuri, autoritățile au anunțat că bilanțul victimelor a ajuns la 11. Este vorba despre o femeie de 84 de ani, care a fost transferată la Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București, după incendiul de la unitatea medicală.

Bilanțul victimelor de la „Matei Balș” a ajuns la 11. Cine este persoana care a murit

Bilanțul victimelor de la „Matei Balș” a ajuns la 11. Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, printr-un comunicat că o femeie în vârstă de 84 de ani, care a fost transferată la Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București, imediat după incendiul de la Institutul Național „Matei Balș”, a murit în această dimineață. Femeia este cea de-a 11-a victimă a incendiului de la „Matei Balș”. Ministerul Sănătății a declarat că victima s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, în timpul incendiului care a avut loc pe 29 ianuarie. Femeia în vârstă de 84 de ani a fost diagnosticată cu o formă severă de coronavirus și prezenta multiple comorbidități. Medicii legiști vor stabili cauzele exacte ale decesului.

În ceea ce privește starea de sănătate a celorlalți pacienți, Ministerul Sănătății a declarat că în această dimineață, starea bolnavilor afectați de incendiul de la Matei Balș este următoarea:

  • Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” din București: 10 pacienți în stare stabilă (1 pacient externat în 2 februarie 2021).
  • Spitalul Universitar de Urgență din București: 3 pacienți – 1 pacient intubat pe ATI, 2 pacienți stabili.
  • Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București: 4 pacienți în stare stabilă.
  • Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București: 6 pacienți. 2 pacienți în stare gravă (ATI), 4 pacienți în stare stabilă.
  • Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” din București: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).
  • Spitalul Militar Central din București: 2 pacienți. SMC: 2 pacienți în secția ATI, ambii în stare gravă, intubați.
  • Spitalul „Witting” din București: 2 pacienți, stare stabilă.
  • Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București: 4 pacienți – 3 pacienți în stare stabilă, 1 pacient în secția ATI, intubat.
  • Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București: 2 pacienți stare stabilă. 1 pacient va fi externat în cursul zilei de miercuri.
  • Spitalul Monza din București: 3 pacienți în stare stabilă.

Pacienții de la Matei Balș stăteau în frig

Informații cumplite ies la iveală după incendiul de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Conform medicului Adrian Marinescu, pacienții nu aveau căldură în saloane. Acesta a declarat că centralele vor fi instalate săptămâna aceasta. „Nu era o temperatură de confort. Acum, noțiunea de frig sau de suportabil cred că este relativă, depinde de percepție. Noi am încercat în nenumărate rânduri să punem problema în ceea ce privește termoficarea centralizată și, mai mult decât atât, ne-am străduit și chiar cred că vom reuși, în această săptămână să avem un sistem independent cu centrale termice. Lucru care nu a fost deloc ușor, pentru că fiind un sistem pavilionar e destul de grei de realizat. Dar aceste centrale sunt deja luate. Urmează ca în săptămâna aceasta, poate până săptămâna viitoare, să fim independenți.” a spus medicul Adrian Marinescu.

Din păcate, în incendiul izbucnit vineri, 29 ianuarie, la pavilionul V al Institutului Național „Matei Balș” din Capitală, au murit până astăzi, 11 persoane. Patru dintre acestea au fost găsite carbonizate, iar restul au murit la câteva zile după producerea tragediei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: