Redactia.ro
Home » Știri » Încă o persoană a decedat, în urma incendiului de la Matei Balș. Bilanțul a ajuns la 9 morți

Încă o persoană a decedat, în urma incendiului de la Matei Balș. Bilanțul a ajuns la 9 morți

Încă o persoană a decedat, în urma incendiului de la Matei Balș, care a avut loc, vineri dimineață. Așadar, numărul victimelor care și-au pierdut viața, din cauza tragediei, a ajuns la 9. Alți cinci pacienți mai sunt în stare gravă.

Încă o persoană a decedat, în urma incendiului de la Matei Balș. Bilanțul a ajuns la 9 morți

Încă o persoană a decedat, în urma incendiului de la Matei Balș, care a avut loc, vineri dimineață. Bilanțul morților a crescut la 9. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 70 de ani care era internată la secția ATI a Spitalului de Urgență ”prof. dr. Dimitrie Gerota”. Bătrâna era infectată cu SARS-COV2 și era, de altfel, intubată. Pe lângă coronavirus, femeia avea și comorbidități, transmite Mediafax.

Ministerul Sănătății a transmis că va fi efectuată și o anchetă medico-legală, pentru a stabili cu exactitate cauzele decesului. Acesta survine la o zi după ce luni după-amiază, un alt pacient, în vârstă de 87 de ani, s-a stins din viață. Asemenei femeiii în vârstă de 70 de ani, bătrânul avea coronavirus, era intubat și suferea și de comorbidități. Dumincă, o altă pacientă, în vârstă de 67 de ani a murit. Asemeni celor doi, era intubată, avea coronavirus și comorbidități. Între timp, la pavilionul 5, al Institului Matei Balș procurori, poliţişti criminalişti şi specialişti de la INSEMEX Petroşani, continuă cercetările pentru a stabili cauzele incendiului devastator.

De asemenea, la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, La INML sunt audiați martorii evenimentului tragic de vineri dimineață și rudele pacienților. Două trupuri carbonizate ale primilor morți, sunt încă sub semnul întrebării, deoarece sunt greu de indentificat. Se fac veficări și referitoare la activitatea privind serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi de pază a spitalului.

Situația este destul de îngrijorătoare și pentru restul pacienților care au supraviețuit. Încă 5 persoane mai sunt în stare gravă.

Vineri, în jurul orei 5:00, a izbucnit un incendiu la pavilionul 5, acolo fiind internați bolnavi cu coronavirus. Atunci, trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat, deși i s-au efectuat manevre de resuscitare. A mai fost găsită, apoi, o altă victimă fără viață, într-o baie a Institului, iar sâmbătă a decedat un bărbat de 70 de ani, care fusese transferat la Spitalul Universitar.

Pavilionul 5 avea aviz, dar nu și autorizație ISU

Șeful DSU, Raed Arafat a spus, vineri seară, că pavilionul 5 al Institutului Matei Balș avea aviz din partea ISU București, dar nu și autorizație.  În luna noiembrie, ultimul control efectuat, a fost tras un semnal de alarmă cu privire la acest lucru.

„Aviz a existat pe documentaţie, nu este emisă autorizaţia. De altfel, la controlul din noiembrie, colegii de la ISU Bucureşti au stabilit clar lipsa autorizaţiei şi a fost dat un avertisment în acest sens. Dar, vreau să se înţeleagă încă un lucru: existenţa autorizaţiei, poate că, chiar şi dacă era autorizat nu împiedica apariţia acestei tragedii. Trebuie să ştim foarte clar că autorizaţia este, de fapt, o atestare din partea pompierilor că respectă toate condiţiile de prevenire, dar asta nu înseamnă că garantează. Niciodată nu garantează că nu va fi un incident sau un incendiu”, a declarat Raed Arafat, vineri seara, la Antena 3, potrivit News.ro.

Cauza incendiului de la Matei Balș

Nu se cunoaște cu exactitate cauza incendiului de la Matei Balș. Sunt mai multe variante: prize suprasolicitate, mască de oxigen lăsată aproape de calorifer sau o aerotermă. În privința ultimei variate, aeroterma, o asistentă a negat acest lucru. Tot aceasta a recunoscut că saloanele spitalului nu erau suficient de încălzite.

”- Aveați căldură în saloane?

– Nu, nu aveam căldură suficientă.

– Aveați aerotermă?

– Nu!

– Era o aerotermă în salon?

– Nu, nu era!”, a fost dialogul asistentei cu jurnaliștii

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: