Redactia.ro
Home » Știri » Un alt spital din Suceava a intrat în carantină. Majoritatea pacienților au fost infectați cu COVID-19

Un alt spital din Suceava a intrat în carantină. Majoritatea pacienților au fost infectați cu COVID-19

Spital II Suceava

Spitalul de Îngrijire Paliative Ilișești a intrat în carantină, miercuri, după ce aproximativ toți pacienții au fost infectați cu coronavirus.

Un alt spital din Suceava intrat în carantină

Potrivit Mediafax, Spitalul de Îngrijire Paliative Ilișești din Suceava a intrat miercuri în carantină după ce mai mulți angajați ai spitatulului și mai mulți pacienți au fost testați pozitiv cu coronavirus.

Directorul DSP Suceava, Manuela Trifan a precizat că o parte din personalul medical infectat cu coronavirus și sunt asimptomatici, vor rămâne în spital să aibă grijă de pacienți.

Din cei 41 de pacienți internați în spital, 31 sunt testați pozitiv, iar din cei 52 de angajați ai spitalului 28 sunt pozitivi.

De asemenea, se pare că atât pacienții cât și cadrele medicale sunt asimptomatici și au simptome ușoare de boală. Așadar, în continuare au rămas 28 de angajați ai spitalului pentru a îngrijiri pacienții.

Am considerat că aceasta este cea mai bună soluţie atât din punct de vedere epidemiologic, cât şi pentru familiile personalului medical depistat pozitiv. Deschiderea a venit şi din partea lor să se procedeze aşa”, a mai spus Manuela Trifan.

Când vom reveni la normalitate?

Prim-ministul României, Ludovic Orban a declarat că revenirea la normalitate depinde în mare parte de modul în care românii vor respecta măsurile de urgență impuse de către autorități.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că starea de urgență se va prelungi cu încă 30 de zile, până când situația de criză din România se va diminua.

Cu cât diminuăm răspândirea virusului mai mult, cu atât timpul în care vom reveni, momentul în care vom reveni la normalitate va fi mai apropiat„, a declarat premierul.

Miercuri, prim-ministrul a transmis un mesaj pentru toți cetățenii români. El a adăugat că relaxarea nu trebuie să apară în momentul de față, chiar dacă existaă mai puține cazuri de infecții cu coronavirus, pentru că România nu a ajuns la vârful pandemiei.

Nu trebuie să apară această relaxare, chiar dacă ţinem sub control răspândirea virusului. (…) Suntem departe de momentul în care să ne relaxăm, îi rog pe români să mai reziste, să respecte condiţiile de izolare, de distanţare fizică, regulile stabilite„, a mai afirmat Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: