Redactia.ro
Home » Monden » Un altfel de Paște pentru Irinel Columbeanu la azil. Vremurile cu sărbători în lux au apus

Un altfel de Paște pentru Irinel Columbeanu la azil. Vremurile cu sărbători în lux au apus

Irinel Columbeanu face Paștele la azil.

Anul acesta, sărbătoarea Paștelui va avea o semnificație cu totul diferită pentru Irinel Columbeanu, care va petrece această perioadă într-un mod mult mai sobru comparativ cu fastul și opulența din trecut. Fostul magnat al imobiliarelor, acum rezident al unui azil de bătrâni, se confruntă cu restricții de sănătate care îl împiedică să călătorească și să petreacă timpul alături de fiica sa, Irina, într-un context familial.

Schimbări marcante în viața lui Columbeanu

Starea de sănătate a lui Columbeanu nu mai permite deplasările lungi, cum ar fi călătoriile cu avionul, ceea ce îl restrânge să participe la evenimentele familiale importante, cum ar fi sărbătorile pascale alături de fiica sa, Irina, care trăiește acum în America. Situația sa financiară este de asemenea limitată, pensia sa neacoperind nici măcar costurile de cazare la azil.

„Nu știu când o să o mai văd. Momentan nu mai am voie să zbor cu avionul, deci nu voi mai avea cum să plec în America. Iar ea m-a anunțat că nu va putea veni în România”, a mărturisit Irinel Columbeanu pentru Cancan.

La azil, meniul de Paște va consta din preparate tradiționale românești, adaptate însă condițiilor medicale ale rezidenților. Ion Cassian, patronul azilului, a explicat că, deși meniul include ouă, miel la cuptor, ciorbă de miel și cozonac, fiecare rezident va mânca conform recomandărilor nutriționistului, ținând cont de afecțiunile fiecăruia.

Vizite și suport emoțional

Deși restricționat fizic și financiar, Columbeanu a primit recent vizita unei foste iubite, Oana Cojocaru, care i-a adus un oarecare confort emoțional. În ciuda pierderii contactului frecvent cu fiica sa, Columbeanu se mândrește cu independența și realizările ei, rememorând cu drag amintirile bune pe care le-au împărtășit.

„Irina e independentă. Așa și-a dorit ea. Și-a luat singură mașină, are economii și pentru când va ajunge la colegiu și mă ajută financiar. Va lucra în continuare la restaurantul acela italienesc, până va merge la facultate. N-are de ce să-mi fie teamă că lucrează acolo, în America e ceva sigur, nu-i ca-n România. Sunt extrem de mândru de ea”, a mai spus Irinel Columbeanu.

Irinel Columbeanu ia în calcul o posibilă căsătorie

Deși există posibilitatea ca situația lui Columbeanu să se schimbe, dacă se recăsătorește cu o persoană care îndeplinește criteriile de vârstă ale azilului, acest lucru pare îndepărtat. Între timp, el își exprimă dorința de a o vedea pe fiica sa chiar dacă această dorință pare greu de realizat în circumstanțele actuale.

„Irinel Columbeanu are voie, dacă se recăsătorește, poate să mai stea la noi, în căminul de bătrâni, nu-i nicio problemă. Însă, conform normativelor, soția lui trebuie să aibă de la vârsta de 60 de ani în sus, de la vârsta pensionării, așa este acum regulamentul obligatoriu, în toate căminele de bătrâni din România. Am mai avut, în decursul timpului, și familii, le-am oferit o cameră pentru cuplu, cu televizor, frigider și, obligatoriu, cu baie personală”, a declarat Ion Cassian pentru Playtech.ro.

Irinel Columbeanu, odată un nume sinonim cu luxul și opulența, trăiește acum realități mult mai modeste și mai restrânse. Paștele acesta aduce nu doar reflecție asupra renașterii spirituale, ci și asupra transformărilor profunde în viața personală și financiară a fostului milionar, acum rezident al unui azil de bătrâni.

„Nu i-au mărit pensia, Irinel Columbeanu nu a beneficiat de această majorare, de la începutul anului, ca alți români. El are în prezent până în 2.000 de lei, mai exact 1.970 de lei. Cazarea la noi costă peste 4.500 de lei. O să îl ajutăm, însă, indiferent de cât primește pensie.”, a mai spus patronul azilului de bătrâni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: