Redactia.ro
Home » Știri » Un artist britanic lucrează la cea mai mare pictură din lume. Cât de mare va fi aceasta și pentru ce a fost făcută

Un artist britanic lucrează la cea mai mare pictură din lume. Cât de mare va fi aceasta și pentru ce a fost făcută

Un artist britanic lucrează la cea mai mare pictură din lume. Cât de mare va fi aceasta și pentru ce a fost făcută

Artistul britanic a preluat sala de bal a unui hotel de lux din Dubai pentru a produce cel mai mare tablou creat vreodată pe pânză. La sfârșitul unii viitoare, lucrarea va avea 1.980 de metri pătrați care vor fi tăiați în mai multe bucăți pe care pictorul britanic le scoate la licitație. Britanicul din spatele celei mai mari picturi din lume speră să strângă 30 de milioane de dolari pentru caritate.

Care e dimensiunea celei mai mari picturi din lume

Intitulată „Călătoria umanității”, lucrarea este aproximativ echivalentă ca dimensiune a patru terenuri de baschet NBA. Este pictat la hotelul Atlantis The Palm din Dubai unde Sacha Jafri locuiește de mai bine de cinci luni, timp în care Emiratele Arabe Unite au introdus măsuri de blocare în oraș pentru a încetini răspândirea Covid-19.

„Am rămas blocat în Dubai și am vrut să creez ceva înflăcărat, o operă care ar însemna ceva, care ar putea face diferență cu un mare adevăr”, a transmis pictorul printr-un apel video.

La fel ca și periajul și pictura prin picurare din stilul abstract al lui Jafri, pe care îl numește „realismul magic”, tabloul prezintă lucrări trimise online de copii din întreaga lume. Centrat pe teme de conectare, separare și izolare în timpul pandemiei, contribuțiile copiilor au fost tipărite pe hârtie și încorporate în tablou, unde sunt concentrate în opt „portaluri” circulare pe pânză.

„I-am rugat pe copiii lumii să trimită operele lor de artă – cum se simt acum, emoțiile lor. Pentru că noi, ca adulți, găsim acest lucru greu. Eu am simțit ultimele cinci luni ca fiind foarte dificile, foarte confuze, foarte frustrante și destul de înfricoșătoare. Totuși imaginați-vă cum se simte un copil de 4 ani”, a declarat Jafri.

Care e scopul artistului britanic și ce reprezintă imensul său tablou

„Călătoria umanității” trebuie să dureze 24 de săptămâni pentru a fi completată și cuprinde patru secțiuni. Primul reprezintă „sufletul Pământului”, iar celelalte fac aluzie la natură, umanitate și universul mai larg.

Odată terminată, opera de artă va pleca către zonele unde va fi expusă. Se va putea admira atârnând vertical pe zgârie-norul în formă de cadru din Dubai și proiectată pe cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa.

Tabloul va fi tăiat apoi în 60 de piese separate, cu o dimensiune de aproximativ 30 de metri pătrați fiecare, care vor fi încadrate și vândute individual la licitație în Dubai în luna decembrie a acestui an.

„‘Ne propunem să strângem 30 de milioane de dolari, care vor merge în ajutorul celor mai săraci copii ai lumii în educație, conectivitate, sănătate și salubrizare. Fiecare persoană care cumpără un panou va deține nu numai o piesă din cel mai mare tablou creat vreodată în lume, dar vor deține o bucată de istorie pentru că ceea ce facem cu acești bani este uriaș”, a mai transmis Sacha Jafri.

Proiectul face parte din inițiativa Humanity Inspired care face parteneriat cu organizații de caritate, inclusiv Unicef ​​și Unesco, pentru a ajuta copiii nevoiași. Prințul William, Ducele de Cambridge, spune că proiectul va fi susținut de familia sa, dar și de peste 100 de persoane publice, inclusiv Eva Longoria și Rita Ora.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: