Redactia.ro
Home » Știri » Un artist român infectat cu noul coronavirus, în stare gravă la spital. Ultimele informații

Un artist român infectat cu noul coronavirus, în stare gravă la spital. Ultimele informații

Un artist român infectat cu noul coronavirus

Dirijorul Nicolae Botgros a fost testat pozitiv cu coronavirus, fiind internat de urgență la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. Fiul artistului a făcut anunțul despre starea tatălui său.

Un artist român infectat cu noul coronavirus, în stare gravă la spital. Ultimele informații

Conform Publika Tv, dirijorul român Nicolae Botgros se află în stare gravă, dar stabilă după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Artistul a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. Fiul dirijorului, Corneliu Botgros a făcut anunțul despre starea tatălui său, menționând că mai multe persoane din orchestră au fost testate pozitiv.

Nicolae Botgros, în vârstă de 67 de ani s-a născut în satul Badicu-Vechim din Repubplica Moldova, într-o familie de lăutari. Tatăl său a fost lăutarul Dumitru Botgros, iar frații săi au învățat să cânte la un instrument, între timp Nicolae a învățat să cânte la tobe.

La vârsta de șapte ani a mers la Școala de muzică din Cahul, iar împreună cu unul dintre frații săi, s-a întors acasă pentru că nu mai avea bani. După câțiva ani, familia Botgros cânta la nunți, iar Nicolae a ales să lase toba în favoarea viorii. Ani mai târziu, Nicolae a ajuns la Soroca, la Școala de iluminare culturală, unde a asistat pentru prima oară la un concert.

Activitatea muzicală a lui Nicolae Botgros

Prima orchestră dirijată de Nicole Botgros a fost „Ciocîrlia” de la Edineț, apoi Joc”. Ulterior s-a mutat la Chișinău și a devenit violonist în orchestra „Mugurel” a Filarmonicii. În timpul carierei sale, acest a înregistrat două albume, și a colaborat la sute de materiale muzicale înregistrate cu interpreți de muzică populară, precum Maria Ciobanu, Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Zinaida Julea și Ștefan Bănică Jr.

În 2014 a fost decorat de președintele României cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de mare ofițer, Categoria BMuzică”, în calitatea sa de director artistic și prim dirijor al Orchestrei Naționale de Muzică Populară „Lăutarii”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: