Redactia.ro
Home » Știri » Un asteroid se apropie de Terra. Va ajunge la distanță minimă în câteva zile!

Un asteroid se apropie de Terra. Va ajunge la distanță minimă în câteva zile!

În data de 22 martie, un asteroid de dimensiuni semnificative, botezat EA2 se va apropia la o distanță un pic mai mică decât cea dintre Pământ și Lună, conform site-ului oficial al N.A.S.A

Asteroidul va trece la o distanță de 305.000 km de Pământ, aceasta fiind cu aproape 80 km mai scurtă decât cea dintre Terra și Lună. Asteroidul se va deplasa cu o viteză de 5,37 km/secundă și are un diametru de 24 de metri. Dimensiunea acestuia este cu 13 metri mai mare decât a celui de la Celiabinsk, din data de 15 februarie 2013. Acela a spart ferestrele a șase orașe din Rusia, atunci când aproximativ 1.500 de persoane au avut atunci nevoie de îngrijiri medicale.

Asteroidul va trece cel mai aproape de pământ în noaptea de 21 spre 22 martie, la ora 03:53 a României.

În luna septembrie, Nasa a amintit că un asteroid mult mai mare, numit SP1, a cărui dimensiune este de 160 de metri s-a apropiat de Pământ la o distanță de 5,87 milioane de kilometrii.

Asteroidul EA2 se va apropia din nou de Pământ în martie 2131.

Un om de stiinta de la NASA spune ca n-avem nicio sansa sa ramanem in viata daca maine ne loveste un asteroid

Joseph Nuth, un om de stiinta respectat, din cadrul Goddard Space Flight Center, a declarat recent, la o intalnire a Uniunii americane de Geofizica, in San Francisco, ca, desi ideea de a fi loviti de un asteroid pare indepartata, asa ceva se poate intampla si atunci nu avem nicio sansa de supravietuire, relateaza Fox News.

Chiar daca impactul cu un asteroid de genul celui care a provocat disparitia dinozaurilor este un eveniment rar, care se intampla la 50 – 60 de milioane de ani, acesta poate veni, scrie ziare.com

Daca vrem sa ne schimbam soarta, ar trebui sa incepem sa ne pregatim serios pentru un astfel de cataclism. „Cea mai mare problema e ca, de fapt, nu prea sunt multe lucruri pe care le putem face pentru moment (pentru a supravietui – n.red.) „, explica Nuth.

Citeste si: Echinocțiul de primăvară 2019. Ziua devine egală cu noaptea

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini