Redactia.ro
Home » Stiri Locale » Un bărbat a murit de frig la Galați. Este primul român care a decedat din cauza gerului

Un bărbat a murit de frig la Galați. Este primul român care a decedat din cauza gerului

Un bărbat a murit din cauza frigului la Galați.

În primele zile reci ale acestei ierni, frigul nemilos a luat viața unui bărbat fără adăpost în Galați. Descoperit într-o casă părăsită, bărbatul a căzut victimă hipotermiei, arată rezultatele necropsiei efectuate ulterior. Drama s-a desfășurat în tăcere, fără ca cineva să observe prezența acestui om al străzii timp de două zile, până când un alt individ a alertat autoritățile prin apelarea numărului de urgență 112.

Medicii trimiși la fața locului au declarat decesul după ce au constatat lipsa semnelor vitale și rigiditatea cadavrului. Din păcate, acest tragic eveniment pune în evidență vulnerabilitatea persoanelor fără adăpost în fața condițiilor meteorologice extreme. Minimele de -2 grade Celsius înregistrate în Galați în ultimele zile au creat un mediu periculos pentru cei care nu au adăpost.

Autoritățile au luat măsuri în acest sens

Pentru a face față situațiilor de urgență generate de frig, autoritățile locale și organizațiile non-guvernamentale au stabilit centre de primire pentru persoanele fără adăpost. Acestea oferă un refugiu cald, mâncare și facilități sanitare celor care se confruntă cu lipsa locuinței. Cu toate acestea, acest tragic eveniment subliniază importanța identificării și ajutării prompte a persoanelor fără adăpost, pentru a le salva viața în condiții meteo extreme.

Poliția Locală din Galați face apel la cetățeni să anunțe autoritățile cu privire la prezența persoanelor fără adăpost, facilitând intervenția rapidă a serviciilor de urgență și evitând astfel tragediile umane cauzate de frigul iernii.

Ploi, ninsori și temperaturi negative în următoarea perioadă

România se pregătește să fie acoperită de un nou val de aer polar, aducând cu el schimbări semnificative în condițiile meteorologice din zilele următoare. Meteorologii avertizează că acest val de aer va determina o scădere accentuată a temperaturilor în toată țara, aducând ploi și ninsori în diverse regiuni.

Specialiștii descriu tranziția de la o masă de aer cu caracteristici tropicale la una cu caracteristici polare, fenomen ce va influența condițiile meteorologice în perioada imediat următoare. Această schimbare va aduce cu sine temperaturi mai scăzute, iar efectele vor fi resimțite din plin în zilele ce urmează.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: