Redactia.ro
Home » Știri » Un bărbat din Botoșani a indus în eroare autoritățile și s-a vaccinat cu trei doze.”I-am mințit pe toți, am avut noroc”

Un bărbat din Botoșani a indus în eroare autoritățile și s-a vaccinat cu trei doze.”I-am mințit pe toți, am avut noroc”

Caz unic în România! Un bărbat din Dorohoi, județul Botoșani a reușit să inducă în eroare cadrele medicale și să obțină o a treia doză a vaccinului anti-COVID. Bărbatul are 49 de ani și a intrat în atenția Poliției. Acesta susține că își dorește șă mai facă și a patra doză, deoarece, explică el, vederea și auzul i s-au îmbunătățit semnificativ.

A treia oară nu știu dar parcă la a două nu prea m-am simțit bine. După rapel. Asta a fost maraton, n-are nicio treabă. Și l-am făcut și pe al treilea și mă simt mult mai bine. Al doilea a fost mai slăbuț. Am trecut, poate a fost un pic neatenție și l-am făcut și pe al treilea. Poate un pic neatenție, că doar sunt atenți tot timpul. Nu știu, am avut noroc. Toată lumea te întreabă. da, i-am mințit, i-am mințit pe toți. A două doză n-a fost de ajuns. Pentru mine e ok.M-am dus pe răspunderea mea, eu trag răspunderea. M-am vaccinat pentru a mă asigura că sunt mai ok, cu a două parcă nu a fost suficient. Și am făcut și a treia, și acum mă simt mult mai bine. În clipă aia am avut noroc și am fost injectat și pe urmă am recunoscut. Am lăsat declarație și la poliție. Le-am cerut voie să fac a patra. Dacă e posibilitatea. Când va veni timpul. Eram mai stresat înainte și mi-am revenit acum cu vederea, după a treia doză. Mă simt mult mai bine. Sunt om normal. Te simți mult mai bine. Eram stresat un pic că aveam probleme cu ochii. Și mi-am revenit acum cât de cât. N-am furat, i-am mințit, atâta tot. Nu am profitat, am avut noroc. Ca la masă, ceri și a treia farfurie„, a declarat bărbatul din Dorohoi.

Toată această întâmplare s-a petrecut duminică 16 mai 2021, în cadrul maratonului de vaccinare fără programare organizat în municipiul Dorohoi. Bărbatul susține că s-a prezentat la centrul de vaccinare și le-a spus medicilor că dorește să se vaccineze și că aceasta ar fi prima doză de vaccin. Greșeala personalului a fost că nu au verificat în baza de date bărbatul pentru a vedea dacă s-a mai vaccinat sau de câte doze are nevoie.

Bărbatul a semnat nonșalant până și documentele, dar și o declarație pe propria răspundere potrivit căreia confirma că nu mai fusese vaccinat. În momentul în care medicii au încercat să îi emită adeverința de vaccinare, istemul a emis un cod de eroare, apărând alerta că persoana figura deja ca fiind imunizată. Acela a fost momentul în care cadrele medicale și-au dat seama că ceva nu este în regulă.

După cele întâmplate DSP Botoșani a demarat o anchetă, iar bărbatului i-a fost deschis dosar penal.

La nivelul DSP a fost declanşată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate care a fost firul evenimentelor şi cine se face răspunzător de situaţia creată. Vom lua declaraţii de la toţi cei implicaţi şi vom vedea la final ce măsuri se impun. Cel mai probabil, acele persoane nu vor mai fi detaşate în centre de vaccinare. A fost anunţată şi Poliţia. Persoana vaccinată a spus că îşi dorea să primească şi a patra doză. A fost direcţionată către CPU Dorohoi, unde a stat câteva ore sub supraveghere, neavând nici o reacţie, dar starea lui va fi în continuare monitorizată”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii. Urmează ca la finalul anchetei să fie dispuse măsurile procedurale”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul e cuvânt al Ispectoratului de Poliție Județean Botoşani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: