Redactia.ro
Home » Homepage » Un bărbat din Botoșani a murit de la o supradoză de paracetamol, după ce s-a tratat singur de COVID

Un bărbat din Botoșani a murit de la o supradoză de paracetamol, după ce s-a tratat singur de COVID

Un bărbat din Botoșani a murit după o supradoză de paracetamol. Bărbatul a încercat să se trateze singur, acasă, de COVID-19. 

Un bărbat din Botoșani a murit de la o supradoză de paracetamol, după ce s-a tratat singur de COVID

Medicii au declarat că bărbatul a ajuns zilele trecute în stare gravă la spital după ce a luat timp de mai multe zile la rând câte două tablete de paracetamol la fiecare patru ore. Ficatul bărbatului a cedat, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Bărbatul în vârstă de 70 de ani a murit la spital la sfârșitul săptămânii trecute din cauza unui stop cardio-respirator, după ce a suferit o insuficiență de organe în urma intoxicației cu Paracetamol.

„Pacientul prezenta un test rapid Covid pozitiv, cu intoxicație la Paracetamol. A luat timp de mai multe zile câte două comprimate de paracetamol la patru ore. Starea lui era foarte gravă, cu saturație mică de oxigen în sânge”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani.

Bărbatul în vârstă de 70 de ani a fost preluat de medicii de la Urgențe și a fost internat imediat pe Secția de Terapie Intensivă în stare critică. Din păcate, starea bărbatului a continuat să se agraveze pe parcurs, iar după aproape 24 de ore acesta a suferit o insuficiență de organe, intrând în  stop cardio-respirator. Medicii nu au mai putut să îi repornească inima, fiind declarat decesul bărbatului.

A intrat în comă vineri. Din declarațiile familiei, pacientul prezenta de câteva zile simptome de viroză: febră, frisoane, dureri musculare și articulare. Lua la domiciliu două tablete de câte 500 de miligrame, adică un gram de paracetamol la 4 ore”, a explicat și Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, într-o intervenție la Digi24. 

La nivelul DSP Botoșani nu se cunosc informații cu privire la posibilitatea ca bărbatul să fi luat paracetamol la indicațiile unui medic.

Potrivit literaturii de specialitate, cantitatea maximă admisă pentru organism este de 4.00 de miligrame de Paracetamol în 24 de ore, în timp ce bărbatul luase, timp de mai multe zile, 6.000 de miligrame, lucru care i-a afectat ficatul.  Mai mult, cadrele medicale au avertizat că din nou tot mai mulți pacienți infectați cu COVID ajung la spital în stare foarte gravă, după ce preferă să se trateze singuri acasă cu medicamente luate fără acordul medicului.

Unora le este frică să vină la spital. Boala nu o poţi păcăli. Dacă e să ai Covid, ai şi acasă şi la spital. Asociază spitalul cu forme grave de boală şi spun că vor să stea acasă. Unii nu cred în Covid, alţii se tratează acasă şi când văd că nu se mai poate vin, se testează, ies pozitivi şi deja evoluţia este nefavorabilă”, a explicat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: