Redactia.ro
Home » Știri » Un bărbat din Iași a aflat că a fost declarat „mort” de propriul fiu. Ieșeanul apare decedat din anul 1999

Un bărbat din Iași a aflat că a fost declarat „mort” de propriul fiu. Ieșeanul apare decedat din anul 1999

Un bărbat din Iași a aflat că a fost declarat mort de propriul fiu.

Un bărbat din Iași a aflat că a fost declarat „mort” de propriul fiu. Acesta a fost nevoit sa dovedeasca in fata judecatorilor ca traieste.  Magistrații din cadrul judecătoriei Iași au avut de clarificat un caz mai puțin obișnuit. Un bărbat din Iași, în vârstă de 64 de ani a fost declarat de fiul după o acțiune depusă la instanță.

Un bărbat din Iași a aflat că a fost declarat „mort” de propriul fiu. Ieșeanul apare decedat din anul 1999

Un bărbat din Iași, declarat mort de propriul fiu a fost nevoit să dovedească în fața judecătorilor că trăiește. Caz șocant în Iași, după ce un bărbat în vârstă de 64 de ani s-a luptat pentru a dovedi că este în viață. Da, ați citit bine! Dan Petrariu a cerut instanței să ia la cunoștință și să se recunoască faptul că este viu și nu mort, așa cum l-a declarat fiul său. În urmă cu peste 22 de ani, bărbatul a plecat la muncă în fostul spațiu iugoslav, iar după ce rudele nu au mai primit nicio veste de la el, fiul său le-a cerut judecătorilor să îl declare mort.

În data de 7 mai 2013, magistrații de la Iași a admis cererea formulată de reclamant și a fost emis un certificat de deces. Documentul are data de 8 ianuarie 2015 și conține afirmația că Petrariu ar fi decedat pe 31 decembrie 1999 în Iugoslavia. Așadar, ieșeanul a aflat că este ”mort” în decembrie 2018 când a mers la Ambasada României din Podgorița pentru a-și schimba pașaportul.

Certificatul de deces al bărbatului a fost anulat

La scurt timp, ieșeanul a mers la cei de la Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași pentru a-și recăpăta identitatea anulată și a demonstrat că este viu și nevătămat. La rândul ei, instituția a formulat o cerere în justiție în numele lui Dan Petrariu prin care se solicita anularea actului de deces emis pe 8 ianuarie 2015. Procesul deschis în numele ieșeanului a început pe 22 aprilie 2020, bărbatul fiind audiat prin videoconferință de la Podgorica de Tribunalul din Iași. Soția sa nu l-a recunoscut decât după ce acesta a arătat un tatuaj intim. După ce a arătat mai multe dovezi că este viu, magistrații au anulat certificatul de deces.

Pârâtul a fost audiat prin videoconferință, prin intermediul aplicației WhatsApp. Astfel, instanța a perceput personal că pârâtul este aceeași persoană cu cea din pașaportul emis pe acest nume. Totodată, din depoziția martorei a reieșit faptul că persoana audiată prin intermediul WhatsApp pare a fi soțul său, dar că nu este sigură, întrucât au trecut peste 20 de ani de când s-au văzut. Cu toate acestea, la solicitarea instanței, a menționat că știe că soțul său avea un tatuaj. Persoana audiată prin intermediul aplicației WhatsApp a arătat acel tatuaj martorei, iar aceasta a recunoscut tatuajul, spunând că soțul său este schimbat după 22 de ani. De asemenea, la interpelarea instanței, persoana audiată prin videoconferință a arătat pașaportul pe care îl avea asupra sa, iar martora a recunoscut persoana din pașaport ca fiind soțul său. În aceste condiții, instanța apreciază că s-a probat faptul că pârâtul este în viață, în principal pe baza tatuajului pe care acesta îl are în zona coapsei, precum și din pașaportul pe care îl are asupra sa, martorii recunoscând că acea persoană este pârâtul, în tinerețe, dar și din examinarea fizică a acestuia prin intermediul videoconferinței”, este decizia judecătorilor ieșen.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: