Redactia.ro
Home » Știri » Un bătrân şi-a petrecut Crăciunul la UPU. Familia a refuzat să îl primească acasă

Un bătrân şi-a petrecut Crăciunul la UPU. Familia a refuzat să îl primească acasă

Un bătrân din Iași a fost nevoit să își petreacă Crăciunul în spital, după ce familia a refuzat să-l primească acasă după externare. Medicii au făcut mai multe solicitări către Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi, Poliţia Municipiului Iaşi, Spital Paşcani – Secţia de Îngrijiri Paleative, pentru a-i găsi un loc bărbatului în vârstă de 83 de ani.

Un bătrân şi-a petrecut Crăciunul la UPU

Momente dificile pentru un bătrân în vârstă de 83 de ani, din Iași. El și-a petrecut Crăciunul la UPU, după ce a fost externat, iar familia a refuzat să-l primească acasă. De pe data de 23 decembrie, doctorii încearcă să-i găsească un loc. Au sunat la Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi, Poliţia Municipiului Iaşi, Spital Paşcani – Secţia de Îngrijiri Paleative, transmit știrileprotv.ro

Chiar dacă a fost adus înapoi în spital, bătrânul a fost bine îngrijit. Toate zilele Crăciunului a primit apă și mâncare.

„Un bărbat de 83 de ani, cu domiciliul în Iaşi, a fost trimis cu ambulanţa acasă după ce a fost consultat de chirurgul de gardă, dar familia a refuzat să îl reprimească. De pe data de 23 decembrie îl ţinem pe o targă în UPU, îi dăm mâncare şi apă şi ne zbatem să îi găsim un loc. Lucruri pe care nu ar trebui să le facă nimeni din Urgenţă. Nu avem unde să îl dăm, iar familia nu îl primeşte, astfel că acesta şi-a petrecut Crăciunul la noi”, a declarat, pentru Agerpres, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Nu este singurul caz de acest tip

Medicii au mai precizat că nu este un caz singular. Mai mereu, bătrânii sunt abandonați de familii în spital. Cele mai frecvente asfel de situații se întâmplă iarna și vara.

„Nu este un caz singular. Se întâmplă de câteva ori pe an ca familia să refuze să primească pacienţii acasă. Situaţiile sunt mai frecvente iarna, dar se întâmplă şi vara. Sunt copii care refuză să aibă grijă de părinţi şi îi lasă în grija statului”, a precizat Diana Cimpoeşu.

Bătrânul de 83 de ani a fost căsătorit de trei ori. Din fiecare căsătorie a rezultat câte un copil. Niciunul, însă, nu vrea să-i mai acorde atenție bărbatului. Aflat în această situație, bătrânul ar urma să-și petrească restul anilor într-un azil.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: