Redactia.ro
Home » Știri » Un călugăr îl desființează pe preotul care susține că iubitorii de animale nu vor moșteni Împărăția Cerurilor: „Animalele din Rai îl ajutau pe Adam”

Un călugăr îl desființează pe preotul care susține că iubitorii de animale nu vor moșteni Împărăția Cerurilor: „Animalele din Rai îl ajutau pe Adam”

Un călugăr îl desființează pe preotul care susține că iubitorii de animale nu vor moșteni Împărăția Cerurilor! Iată ce a declarat!

Matei Vulcănescu susține că persoanele care prezintă afecțiune față de pisici vor ajunge în iad

Mesajul scandalos postat de preotul Matei Vulcănescu a stârnit un val de critici pe rețelele de socializare. Părintele controversat a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook care a generat multe nemulțumiri în rândul oamenilor. Declarațiile sale au provocat un întreg lanț de reacții negative și au fost considerate extreme și insensibile.

În mesajul său, Matei Vulcănescu afirmă că persoanele care au animale de companie, în special pisici și câini, vor ajunge în iad. Această afirmație contravine învățăturilor multor lideri religioși și tradiții spirituale, care promovează iubirea, respectul și grijă față de toate creaturile lui Dumnezeu, inclusiv animalele. Pentru mulți oameni, animalele de companie sunt surse de bucurie, companie și iubire în viețile lor. Religia poate încuraja exprimarea compasiunii și bunătății față de toate ființele, inclusiv animalele.

Această afirmație a preotului Vulcănescu a fost considerată șocantă și controversată, mai ales de către iubitorii de animale.

„Închinătorii la pisici și câini nu vor moșteni Împărăția Cerurilor! Cine ține animale în casă și îi substituie oamenilor afirmând că sunt mai buni că oamenii pentru care a murit Hristos! Să fie Anatema!”, scrie pe Facebook preotul ortodox Matei Vulcănescu.

„Ori pisica ori Hristos! Nu se poate și Împărăția Cerurilor și pisica! Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad! Animalul a ajuns să substituie omul! Animalele de casă sunt dumnezeii noștri!”, a mai spus acesta. 

Un călugăr îl desființează pe preotul Matei Vulcănescu

Un călugăr de la Schitul Straja din Hunedoara a venit cu argumente care susțin importanța iubirii față de animale și respingerea disprețului față de ele.

În această situație, Dimitrie Ivașco, starețul Schitului Straja din Hunedoara, a ales să răspundă mesajelor controversate ale preotului Matei Vulcănescu, care au provocat o mare reacție negativă în rândul publicului, în special în legătură cu atitudinea față de animale:

„Animalele din Rai îl ajutau pe Adam la contemplarea Creatorului. Acesta este rostul lor firesc și deplin.

După căderea omului în păcat, unele animale s-au sălbăticit, pentru ca omul să nu uite ce a adus păcatul în lume și să se smerească.

Iar alte animale au rămas domestice, pentru ca omul să se bucure și să nu deznădăjduiască. Să-și amintească de Raiul pierdut și să lucreze la mântuirea lui.

Desigur, e păcat să prețuiești animalul mai mult decât omul.

Dar sunt de înțeles și oamenii mai sensibili sufletește ce stau mai mult cu animalele decât cu oamenii.

Să nu uităm că pe Mântuitorul Iisus Hristos nu l-au primit oamenii în caselele lor ca El să se nască. În schimb, animalele nu l-au izgonit din staulul lor și din preajma lor niciodată.

Să iubim și să respectăm tot ce Bunul Dumnezeu a creat spre folos vieții omului și mai ales spre folosul mântuirii lui.

Ceea ce Dumnezeu a creat, omul să nu disprețuiască, ci să iubească. Amin”, a scris acesta pe Facebook.

Sursa foto: Facebook

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: