Redactia.ro
Home » Știri » Când vin ninsorile și viscolul? Vremea rea se instalează în toată țara! Maximele între 1 și 8 grade Celsius

Când vin ninsorile și viscolul? Vremea rea se instalează în toată țara! Maximele între 1 și 8 grade Celsius

Ciclonul Polar lovește România! Ninsori abundente și temperaturi scăzute în toată țara

Un ciclon de aer polar lovește România. Iată când vin ninsorile și viscolul!

Vremea rea se instalează în toată țara

România se pregătește să facă față unui ciclon de aer polar care își face simțită prezența după un weekend caracterizat de temperaturi record. Meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea semnificativ, iar gerul și ninsorile își vor face revenirea pe teritoriul țării.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a anunțat că săptămâna aceasta va aduce temperaturi extrem de scăzute în întreaga țară, cu minime care pot atinge -11 grade Celsius. Zonele montane vor fi afectate de ninsori abundente, în timp ce și în alte regiuni, mai joase, se vor semnala lapoviță și ninsoare.

„Masa de aer rece a pătruns în zona țării noastre, iar astăzi, cel puțin în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu au depășit 4 grade Celsius la amiază, în contrast cu temperaturile din partea vestică care au atins chiar și 20 de grade Celsius ieri,” a declarat Mateescu, la Antena 3 CNN. 

Schimbările majore în condițiile meteorologice devin evidente începând de astăzi. Specialiștii în meteorologie anunță o răcire drastică a vremii, datorată unui front de aer rece care se apropie. Se prognozează că ploile vor cuprinde treptat întreaga țară, iar la munte se vor înregistra ninsori, în timp ce temperaturile vor înregistra o scădere semnificativă.

„Prima zi din săptămână vine cu vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Acest lucru însemnând temperaturi maxime de la -3 grade prin nord și prin centru, la cel mult 4-5 grade în partea de sud-est a teritoriului. Noaptea de luni spre marți va fi cu temperaturi negative în toată țara, până spre -12 grade în depresiuni.

În Capitală vorbim de o răcire semnificativă. Temperatura maximă va fi de 3-4 grade”, a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, potrivit Euronews.ro

Deja, în prima parte a săptămânii, această masă de aer rece va cuprinde și zona de sud și sud-est a țării, determinând o răcire semnificativă a vremii. Capitala, Bucureștiul, se așteaptă să aibă maxime de doar 3-4 grade Celsius, iar minimele vor coborî până la -11 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Maximele vor oscila între 1 și 8 grade Celsius

Previziunile meteorologice indică faptul că, de la mijlocul săptămânii, temperaturile vor începe să crească, apropiindu-se de valorile normale pentru această perioadă a anului. Maximele vor oscila între 1 și 8 grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între -5 și 5 grade Celsius. Cu toate acestea, odată cu creșterea temperaturilor, se vor înregistra și precipitații în diverse forme.

„Va ninge în zona montană, unde ninsorile vor predomina, dar nu excludem posibilitatea ca și în zonele joase să avem precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, având în vedere condițiile favorabile date de temperaturile scăzute și formarea unui nou ciclon în Mediterană,” a adăugat directorul ANM.

Această schimbare bruscă a vremii atrage atenția asupra necesității adaptării rapide la condițiile meteorologice extreme. Autoritățile și populația sunt îndemnate să ia măsuri de precauție pentru a face față gerului și ninsorilor iminente, inclusiv echiparea adecvată pentru condiții de iarnă și evitarea deplasărilor neesențiale în perioadele cu condiții meteo dificile.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: